Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Po wymianie termostatu i czujnika - temperatura 96st

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ja mam 1,6 benzyna nowe wisko pompa wody termostat, i tez mam od 93 do nawet 102 i niczym sie nie martwie wszystko z autem jest ok, i nawet juz na to nie patrze, mój mechanik pokazał mi na vag temperature w bmw e36 1,8 temperatura 108 stopni a na zegarach 90 i mowi ze to norma ople mają około 102 i nic sie nie dzieje i nie ma sie co martwic, gdyby 100 było problemem to zegary nie były by do 120 stopni:)

Opublikowano

U mnie wygląda to tak. Temperatura cieczy chłodzącej-86...87stopni a temp. silnika-90stopni...do 90 nagrzewa się po jakichś 8 kilometrach przy temp. na zewnątrz około-5. Termostat Wahler-sprawuje się bez zarzutu. pozdrawiam)))

Opublikowano
Ustawiasz nawiew na środek dajesz temp na maksa(polecam zrobić po tym jak już zagrzeje sie autko gdyż diesel ciężko łapie temp na postoju.

W przegrodzie gdzie masz aku masz dwa węże które wchodzą do kabiny,(na prawo od aku)luzujesz opaskę jednego z nich(nie pamietam którego raczej lewego)do momentu aż pojawi się mały otwór.

Dobrze odpowietrzony układ jest wtedy jak nie leci powietrze przez tą dziurke.

Pamietaj o dolewaniu płynu.

Polecam G12.

Nie jak leci powietrze tylko jak pojawi się płyn. Bo powietrze ma zniknąć z układu :wink:

Opublikowano

Kolega nie zrozumiał,ja napisałem jak NIE leci powietrze:decayed: