grzesiekk23 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Panowie Mam pytanie dotyczące malowania felg lakierem bezbarwnym. Posiadam od restaurowane felgi aluminiowe pomalowane proszkowo na kolor srebrny, w związku z czym mam pytanie. 1. Czy możliwe jest teraz pomalowanie ich kilkakrotnie natryskowo lakierem bezbarwnym? 2. Jak sie da to czy lakier bedzie sie trzymał powłoki czy odpadał? 3. Jakie jest prawdopodobieństwo łuszczenia sie lakieru co może spowodować opłakany stan wizualny felgi? Z góry dzięki za odpowiedzi. Grzesiek
NiskoiSzerokoAudiA4 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Robilem sobie felgi s line malowanie + przod na lustro i najpierw malowalem srodki na czarno potem dopiero kladlem klar jak dobrze odtluscisz lakier ( ja robilem nitro bylo za słabe bo na lusterku robila sie kasza jak psikalem klar dopiero rozczięczalnikiem do akrylu wystarczająco odtluscilem) lakier tyrzyma sie idealnie juz jezdze tak okolo 2 miesiecy i nic sie nie dzieje nie odpada ani nic
grzesiekk23 Opublikowano 3 Października 2012 Autor Opublikowano 3 Października 2012 Robilem sobie felgi s line malowanie + przod na lustro i najpierw malowalem srodki na czarno potem dopiero kladlem klar jak dobrze odtluscisz lakier ( ja robilem nitro bylo za słabe bo na lusterku robila sie kasza jak psikalem klar dopiero rozczięczalnikiem do akrylu wystarczająco odtluscilem) lakier tyrzyma sie idealnie juz jezdze tak okolo 2 miesiecy i nic sie nie dzieje nie odpada ani nic [/QUOTA felgi malowałeś proszkowo czy natryskowo ? Mi chodzi o to czy lakier bezbarwny nakładany natryskowo będzie się trzymał farby srebrnej malowanej proszkowo.
Rekomendowane odpowiedzi