Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jak włączyc parktornik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - mam wydaje sie smieszne pytanie ale jak w A4 właczyc parktornik bez wstecznego biegu - mam parktornik ale be wizualizacji na ekranie po właczeniu wstecznego oczywiscie dziala ale problem pojawia sie gdy parkuje przodem i przydał by sie aprktronik nie moge nigdzie odszukac przycisku ktory by go uruchamial

Opublikowano

Nie ten DZIAŁ kolego :wink:

Masz PDC z przodu ?

Opublikowano

Jeśli nie posiadasz przycisku do włączania PDC, to na 99% przedniego nie masz:wink: Jeśli masz w zderzaku przednim czujniki, a nie masz wizualizacji i włączników wewnątrz, to może ktoś zderzak z czujkami dołożył przed Tobą.

Opublikowano

Pytasz jak włączyć pdc z przodu czy jak włączyć tylną wizualizacje jadąc do przodu?

Opublikowano

mam czujniki z przodu i z tył wizualizacji nie mam wcale ( albo nie wiem jak ją włączyć bo auto mam od 2 dni ) - tył i przód działa ale po włączeniu wstecznego biegu - natomiast nie mam pojecia jak włączyć gdy jade do przodu oczywiscie w tym przypadku chodzi mi o czujniki przednie ( tylne pewnie też sie wtedy załącza ale to nie ma znaczenia bo chodzi mi o uruchomienie przednich czujników gdy parkuje przodem ) - w każdym poprzednim aucie miałem przycisk włączający czujniki bez konieczności "wkleszczenia" biegu wstecznego załączał sie przód i tył - czyli krótko mowiąc gdzie jest przycisk ktory uruchomi czujniki bez koniecznosci włączenia wstecznego biegu

Opublikowano

musisz być na 1,

jeśli nie masz MMI to w tym miejscu (podświetlany przycisk):

5.jpg

jeśli masz MMI to tu (przycisk po prawej stronie, obok ESP):

img1342s.jpg

Opublikowano

kurcze cos jest nie tak - mam MMI co prawda nie widze teraz auta ale jestem przekonany ze ten przycisk jest nieaktywny

Opublikowano

jeśli nie masz na przycisku tego "P" i nie możesz go wcisnąć tzn, że nie masz PDC z przodu :wink: choć mi się wydaje, że PDC z przodu i z tyłu występuje tylko z wizualizacją na ekranie.. ale głowy nie dam sobie uciąć :decayed:

Opublikowano

mam czujniki na 100 % tzn sa w zderzaku i "piszczą " ale jak sie włączy wsteczny bieg wiec dlatego szukalem włacznika- co prawda nie wiedze teraz auta ale tak na 99 % wydaje mi sie ze ten przycisk byl nieaktywny