stefan1986 Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 kurde, kup boscha jak masz dostępnego, śrubę regulacyjną i śrubę mocującą kupisz w ASO. bo i tak zestaw Elringa o numerze EL900650 ma tylko śrubę regulacyjną a nie ma mocującej także nie ominie Cię wycieczka do ASO. Ps. ja tam śrub nie zmieniałem i wszystko hula jak powinno ale to już jak kto sobie chce.
Paszczak Opublikowano 1 Października 2012 Autor Opublikowano 1 Października 2012 Kupilem Elrigna el 900650 ze sruba regulacyjna ale bez mocujacej, mam nadzieje ze bedzie ok
Musashi Opublikowano 1 Października 2012 Opublikowano 1 Października 2012 u siebie wymienialem na zestaw elring.
Paszczak Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Mechanik powiedział ze ostatnio wymieniał oringi w takim samym a4 jak moje i powiedział ze to uszczelki co ja przywiozłęm to wygladają taka samo jak te ktore wymienialł i wywaliło je po 2 tygodniach, powiedział ze tylko originalne uszczelniacze to pompowtrysków. Auto stało noc zaparkowane pod górkę i rano odpaliło i nie zgasło , obroty po dopaleniu nie były równe troszkę skakały ale po chwili sie wyrównały. Tak wieć wymiana pomogła ale nie do końca bo coś jeszcze jest nie tak, A może to problem z powietrzem ze dostaje go za mało ., przepływomierz może przeczyścić ?! Gdzieś się zapowietrza czy to winna pompy tandemowej bo tylko ona została z układu paliwowego. Tak więc co do Elringa zestawu do PD bądzcie uważni.
stefan1986 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 po raz kolejny uważam, że to właśnie pompa tandemowa prosi o wymianę.
Pikuś Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Mechanik powiedział ze ostatnio wymieniał oringi w takim samym a4 jak moje i powiedział ze to uszczelki co ja przywiozłęm to wygladają taka samo jak te ktore wymienialł i wywaliło je po 2 tygodniach,powiedział ze tylko originalne uszczelniacze to pompowtrysków. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że producenci aut maja swoje fabryki części, a dobrze wiemy, że tak nie jest. Pewnie źle zamontował i zwalił na oringi. Przecież mechanik nigdy nie powie, że to jego wina.
Paszczak Opublikowano 16 Października 2012 Autor Opublikowano 16 Października 2012 Co do pompy to kupie uzywke i jak bedzie dziala to bede pewny ze to pompa oddam ja i kupie nowa ---------- Post dopisany 16-10-2012 at 04:16 ---------- Poprzedni post napisany 11-10-2012 at 18:55 ---------- Poczekam jeszcze z kupnem tej pompy .
Rekomendowane odpowiedzi