Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana car audio w B6 Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy ;)

Mam takie pytanie odnośnie subwoofera w bagażniku (schowek).

Chciałbym wymienić tam głośnik i moje pytanie jest takie czy wzmacniacz koło niego zasila tylko subwoofer czy reszte głośników też ?

I jak zrobić by wprowadzić nowy wzmacniacz ??

Sprzęt w audicy prawdopodobnie standardowe (nie jestem pewien) radio z concepta :)

Zakupiłem przejściówkę z Allegro i wprowadziłem Pioneera DEH-6400BT :)

Opublikowano

Są dwie wersje.

Wzmacniacz bose zasila wszystkie głośniki, Audi Harman zasila tylko suba i tylne.

Jak chcesz coś dłubać przy fabrycznej tubie to szkoda zachodu, efekt jest średni. Możesz zmienić wzmacniacz na Bose i nim zasilić tubę i głośniki. Dostana więcej mocy i lepiej zagrają.

Opublikowano
  • Autor

A jakbym chciał zamontować skrzynię z wzmacniaczem ??

Co musiałbym zrobić aby głośniki dalej były zasilane starym,a nowy zasiliłby tylko skrzynię??

Opublikowano

Najprościej jest kupić wzmacniacz z wejściem hi input, wtedy podłączysz go pod kable głośnika z tuby a reszta zostaje jak dawniej. Ewentualnie bardziej ambitnie można dorobić 2xRCA z wiązki fabrycznego wzmacniacza i przez nie podłączyć zewnętrzny wzmacniacz. Pozostaje tylko kwestia jakie będzie napięcie na wyjściach RCA bo przekłada się to na jakość dźwięku.

Opublikowano

Jeśli wyraz "wprowadziłem" = zamontowałem, to nie stosujesz żadnych konwerterów czy innych paści tylko lecisz z pionka drutami RCA.

Żeby to funkcjonowało tak jak to zrozumiałem - ori przód po radiu, ori tył po ori wzmacniaczu, dołożony sub, po dołożonym wzmacniaczu, to najlepiej jest wsadzić adaptor do systemu aktywnego ISO -> miniISO, który pozostawi ci wolne złącza RCA pod nowy wzmacniacz.

Przy takim manewrze odpinasz wtykę z ori suba i gra komplet z nowym subwooferem.

Opublikowano

Tylko jak to będzie brzmiało jak już się pchać w audio to ja bym najpierw zrobił przednie drzwi (wygłuszenie i zmiana głośników) żeby nie odstawały od tyłu.

Opublikowano

Witam, też mam zamiar ulepszyć audio w swojej b6, ale to w październiku wiadomo z jakiej przyczyny $$ :D , planuje założyc suba + wzmacniacz do bagażnika i wymienic radio i przednie głosniki na hertz esk 165 w związku z tym mam pytanie odnośnie głośnikow hertz esk 165 w zestawie sa też tweetery i czy tweetery herzta pasują w oryginalne miejsce w drzwiach??? jeśli nie to gdzie i w jaki sposób je zamontować :) z góry dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano

montowałem u siebie zestaw hertz esk 165 tweeterki sa mniejsze od orginalnych wiec spokojnie wchodza nadmiar miejsca po starych nadrobiłem mata tak ze okleilem nia twwetery i wcisnelem w miejsce ori

Opublikowano

ok dzięki Jarku :) a kable ciągnąłeś nowe czy na oryginalnych sie dało zamontowac???

Opublikowano

to zalezy gdzie upchniesz zwrotnice ja upchnołem je tak ze kabel sygnałowy bez sztukowania wykorzystałem a od zwrotnicy do wf i tw dorobiłem wiazki. wytłum drzwi do tych głosników pod samym radjem ładnie juz pompuja. ale tył napedzany wzmakiem ori gra beznadziejne musze cos z tym zrobic

Opublikowano

wiesz ja narazie mam w planach sub+wzmacniacz+kondensator+wymiana radia+kable ,gdy to zrobie wezme sie za przednie drzwi czyli hertz esk 165 a na tyl mysle wrzucic hertz dsk 165 sadze że radio powinno uciągnąć a jak nie to wtedy bede cos kombinował ale narazie fundusze nie na wszytko pozwalają. Ja jestem początkującym w tym temacie takze duzo nie wiem :) niektore pyatnia mogą byc glupie :) a jakich mat użyłes do wytłumienia drzwi?? i czy duzo czasu to zajmuje???

Opublikowano

ja tez nie jestem ekspertem i sam mam wiele pytan i robie troche w innej kolejnosci bo zaczelem od glosników plus wytłumienie pozniej wzmak i sub. maty kupilem na allegro maty bituniczne na otwory technologiczne poszły twarde na sama komore drzwi miekkie by latwiej sie pracowało. dałem jeszcze pod sama tapicerkie APP MATY WYGŁUSZAJĄCE Z FILCEM Z KLEJEM FILC WAWA (2676944821) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. cos takiego. a z czasem to ciezko okreslic bo ja robilem u siebie odrazu kilka rzeczy

Opublikowano
ja tez nie jestem ekspertem i sam mam wiele pytan i robie troche w innej kolejnosci bo zaczelem od glosników plus wytłumienie pozniej wzmak i sub. maty kupilem na allegro maty bituniczne na otwory technologiczne poszły twarde na sama komore drzwi miekkie by latwiej sie pracowało. dałem jeszcze pod sama tapicerkie APP MATY WYGŁUSZAJĄCE Z FILCEM Z KLEJEM FILC WAWA (2676944821) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. cos takiego. a z czasem to ciezko okreslic bo ja robilem u siebie odrazu kilka rzeczy

I słusznie zaczynasz od przednich drzwi.

Tylko ten filc będzie chłoną wodę. Chociaż pod samą tapicerką może być.

Opublikowano

w sumie to nie tylko od przednich bo tył tez zrobiony ale gra ze wzamka ori i jest tragedia musze nad tym popracowac wzmak bose pewnie by zaradzil ale raczej bede szukal jakiegos 5 kanałowego ewentualnie zostawie przod pod radiem a tył i suba napedze 3 kanałowym