Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z 5 biegiem proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj wracałem z Opola i za Trzebnica na krajowej 5 wbijam sobie 5 bieg a tu zgrzyt jakby nie wcisniete sprzeglo wiec na siłe nie wbiłem odpuściłem i wbijam po raz drugi i od tego momentu slysze jakby wbijal sie ten bieg na sucho. Każdy inny bieg działa sprawni i cicho gdy stoje wbijam 5 i tez cicho problem jest tylko podczas jazdy. Nie wiem czy to olej bo nigdy go nie wymienialem i w sumie nie wiem gdzie to sprawdzic czy za mało. w czwartek czeka mnie wizyta u mechanika ale może ktoś mi podpowie czy to coś poważnego??

Opublikowano

najprawdopodobniej synchronizator

Opublikowano
  • Autor

opłaca sie naprawiać? czy za chwile siądzie jakis inny bieg?

Opublikowano

Moze byc jak kolega wyzej napisal. Oczywiscie polecam mechanika ktorego znasz a ktory na dzien dobry nie kaze ci pol silnika wymieniac :wink:

Opublikowano
  • Autor

mam mechanika póki co godnego grzebania w moim aucie :) ale do niego musze jechac krajówka okolo 35km i nie wiem czy wbijac ten 5 bieg czy jechac na 4? tak jak mowie bieg sie wbija ale nie chce zeby cos peklo i rozje... cala skrzynie

no i ciekawe czy oplaca sie naprawiac

Opublikowano

Spokojnie jedz na tej 4ce,nie powinno byc tragicznie.

Opublikowano
  • Autor

zauwazylem cos... gdy auto stoi wbijam kazdy bieg to slysze jakby 2 pykniecia jedno i pozniej drugie podczas wlaczenia biegu a gdy wbijam 5 slysze jedno.. widocznie cos sie wyrobilo ehh w czwartek sie okaze a to co piszecie to jaki koszt mniej wiecej wymiany? i do tego olej dochodzi co nie?

Opublikowano

parę tygodni miałem podobny przypadek nawet pisałem tu na forum,bałem się tak jeździć i w tamtym tygodniu zmieniłem skrzynie,starej nie rozbierałem ale dwie rzeczy które zauważyłem nieszczelny uszczelniacz,olej aż na sprzęgle dodam że zauważyłem wyciek po tym jak pojeździłem ze zgrzytającą piątka,olej spuściłem ze skrzyni i był strasznie spieniony i miał różne kolory,ogólnie oleju nie przypominał,nie znam się na skrzyniach wiec nawet jak bym ją rozebrał nie jestem w stanie powiedzieć co się w niej skończyło

Opublikowano
  • Autor

Jak myślicie opłaca sie naprawiać skrzynie czy lepiej kupic jakas z mniejszym przebiegiem?

Jaka skrzynia i w jakim przedziale cenowym bedzie do mojego auta? Siedze i ciagle mysle czy ruszac skrzynie czy szukac nowej i nie wiem ile taka przyjemnosc mniej wiecej kosztuje

mam 1.9tdi 90km ahu 96r

Opublikowano

A skąd będziesz mieć pewnośc czy kolejna szkrzynia będzie z mniejszym przebiegiem? ja radzę regenerować skrzynię obecną,przynajmneij wiesz co masz a tak to możesz kupic kota w worku.

Opublikowano
  • Autor

masz racje czytałem juz troche tu tematów i widze, że jak trafisz to bedzie OK a jeśli nie to wydam kase na skrzynie i bede ja regenerowac

zrobie co musze i odkladam kase na B6 :P

Opublikowano

ja mam pewną skrzynię z prawdziwym przebiegiem 93tyś mil z października 2000r. z a4 b5 1.9tdi 90KM

oczywiście przebieg udokumentowany a nie wymyślony, jak chcesz to mogę przesłać dokumenty na maila

z tego względu cena 800 zł :hi:

Opublikowano
A skąd będziesz mieć pewnośc czy kolejna szkrzynia będzie z mniejszym przebiegiem? ja radzę regenerować skrzynię obecną,przynajmneij wiesz co masz a tak to możesz kupic kota w worku.

Co racja to racja:wink: ładne opakowanie o niczym nie swiadczy !