Jump to content
IGNORED

do zamkniecia

Recommended Posts

Posted

...

Posted

skrzywienie nadwozia pewnie był wymieniony błotnik wahacze Mcperson a auto nie było naciągnięte na ramie.

W starszych autach jeszcze można było bawić się na fasolki żeby coś poprawić a w twoim przypadku jeśli wahacz jest prosty to tylko naciągnięcie na ramie i montaż spowrotem elementów.

Sprawdź jeszcze wahacze bo może ktoś tylko wymienił amor ze sprężyną a właśnie odkształcony jest wahacz.

Posted

Przy dolnym wahaczu mocowania jest pospawane zdejme kolo i zrobię zdjęcie

Wysłane z HTC Wildfire S za pomocą tapatalk :-)

Posted

To juz masz odpowiedz.

Posted
Przy dolnym wahaczu mocowania jest pospawane zdejme kolo i zrobię zdjęcie

Wysłane z HTC Wildfire S za pomocą tapatalk :-)

przy dolnym mocowaniu wahacza mówisz, czyli sanki masz spawane ?

Posted

mam tutaj pare fotek które porobiłem po sciagnieciu kola lewego i prawego z lewej strony na wahaczu 4d0 a z prawej juz trw de eco. jutro wymieniam swieczki bo jedna mi nie pali to mechanik przepatrzy.

IMAG0056.jpg

IMAG0057.jpg

IMAG0058.jpg

IMAG0059.jpg

IMAG0060.jpg

IMAG0061.jpg

<br /><br />

A i z tego co zobaczyłem to spręzyna i amortyzator sa seryjne.

Posted

za wiele na tych zdjęciach nie widać, daj jeszcze zdjęcie od boku jak koło leży przy błotniku.

Posted

Koledze przypadkiem nie chodzi o mocowanie amorka do wahacza? Widac, ze laczniki stabilzatora tez juz pierwszej mlodosci nie sa.

• 3 weeks later...
Posted

Mechanik zrobił oględziny i mowi ze wszystko wyglada ok na ''oko''. podluznica lewe byla robiona ale przy samym koncu od razu przy mocowaniu pasa przedniego z tego co mi powiedzial to jest bardzo ladnie zrobiona itd. Zdecyduje sie pod koniec miesiaca na pomiar zawieszenia juz dzwoniłem i ustawienie z pomiarem 120zł wtedy bede wiedzial co jest do robienia bo takie wróżenie z fusów mi sie nie widzi :facepalm:

---------- Post dopisany 17-10-2012 at 18:15 ---------- Poprzedni post napisany 16-10-2012 at 17:27 ----------

Panowie a jak by była krzywa rama itd to auto by się nie dało prowadzić np przy 100km/h? (sciagało by, rzucało na zakretach ? )

Posted

jak zbieżność dobra to i krzywe będzie prosto jechało :wink:

Posted
jak zbieżność dobra to i krzywe będzie prosto jechało :wink:

polak potrafi:facepalm:

Posted

nie zaden polak bo to auto bylo kupione w de i zaden polak nie robil nic przy nim.