Typiszcz Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem od niedawna A4 B5 1.9 TDI 110 koni [AFN] Problem mam taki ze od jakiegos czasu miga mi lamka grzania swiec. Podlaczylem auto po kompa (TEXA IDC4 NanoDiag) i bledy ktore znalazlem to: w dziale "wtrysk diesel" - Centralka (ZAP) Wyjscie nie przelacza/zwarcie do plusa. Kod bledu 65535 - Centralka zablokowana (AKT) Odciecie. Kod bledu 17978 w dziale "Immobilizer" - Kluczyk tablicy (ZAP) Granica regulacji przekroczona. Kod bledu 1176 Po skasowaniu wysztkich bledow wyskakuja prawie natychmiast albo nastepnego dnia. Mozecie mi jakos pomoc co jest nie tak? Generalnie auto odpala i jezdzi normalnie. PS. Gdyby ktos chcial podlaczyc auto pod kompa prosze o kontakt na priva. Dla czlonkow klubu i forum promocyjna cena. Lokalizacja Warszawa-Mościska. Pozd...
MASATO Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 65535 - sprawdź wężyk idący do ECU 17978 - uruchomienie silnika zablokowane przez immobilizer 01176 - przez to wyskoczył błąd 17978, powód: zaśniedziałe styki przy pętli immobilizera koło stacyjki, uszkodzony transponder w kluczyku lub kluczyk z nie właściwym transponderem
Typiszcz Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Dzieki za opdowiedz MASATO Jak kupile auto dostalem dwa kluczyki i dwa rozne piloty. Jeden pilot nie dziala, kluczyki dzialaja oba. Jeden kluczyk ma latarke i znaczek audi w chromie, a drugi jest bez latarki i znaczek jest czarny. Poprzeni wlaciciel wiem ze uzywal tego drugiego, bez latarki. Ja stwierdzilem ze znaczek w chromie lepiej wyglada i uzwalem tego z latarka. Dzis po napisaniu tego posta znow skasowalem te bledy i od tamtej pory uwyam kluczyka bez latarki i jak narazie lamka nie miga. Moze ten dugi klucz jest uszkodzony? Ale w taki razie dlaczego auto odpala na obu? Pozd...
Czeszosz Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Witam, chciałem się podłączyć do tematu, mam podobny problem : Kod błędu 01176 oraz 17978. Samochód mi nie odpala ( nie gaśnie kontrolka) po opadach deszczu , nie ma jednak na to reguły i zdarza się w rożnych sytuacjach. Kasowałem błędy ale to nic nie dało. Czasami po 15 minut czekam i kręce, aż zgaśnie czasami pomaga zamknięcie samochodu i włączenie, czasami uderzenie w kierownice. Czy ktoś z Was mial podobny problem bądź pozbywał się immobilizera i jaki to jest koszt ? Bo już nerwowo nie wytrzymuje z tym... Z góry dzięki za pomoc...
wasand Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Sprawdź podłączenie cewki na stacyjce - wtyczka i piny.
Recommended Posts