jarrekz Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Witam, jestem noobem w tych dziedzinach jak motoryzacja, dlatego mam nadzieje ze obejdzie sie bez szyderstw pod moim adresem. Mam problem z odpalaniem mojego audi a4 b5. Mam zabezpieczenie, ktore odcina zaplon i za kazdym razem przed uruchomieniem silnika musze wykonac odpowiednie czynnosci. Problem w tym ze jak przekrece zaplon i je wykonam odpale silnik na maks 2 sekundy i gasnie (kontrolka od immobilisera pali sie migajacym swiatelkiem) i teraz uwaga, jestem w stanie go odpalic za drugim razem ale musze odlaczyc klemy od akumulatora i podlaczyc je po 15 sekundach, wtedy odpale i kontrolka od immobilisera gasnie po czym uruchamiam silinik i wsyzstko jest ok. Gaszac go, od nowa musze zrobic ta sama procedure. W czym jest problem? czy to wina immobilisera czy moze zabezpieczenia ktore zalozylem z 2 lata temu i moze miec gdzies przebicie?
Pandzior Opublikowano 29 Września 2012 Opublikowano 29 Września 2012 Proponuję zapoznać się z tym tematem: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-immobilizer-1649/
Rekomendowane odpowiedzi