Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszczelnienie rekinka na dachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, czym najlepiej uszczelnić przeciekającego rekinka na dachu??? Mechanik mi wrzucił temat, że sylikon do nie jest dobry pomysł, bo niszczy lakier i polecił klej do szyb. Ma ktoś jakieś doświadczenia???

Opublikowano
Mam pytanie, czym najlepiej uszczelnić przeciekającego rekinka na dachu??? Mechanik mi wrzucił temat, że sylikon do nie jest dobry pomysł, bo niszczy lakier i polecił klej do szyb. Ma ktoś jakieś doświadczenia???

Mam - w moim rekin zamontowany jest na tą śrubę i uszczelniony na klej do szyb. Jak najbardziej polecam.

Opublikowano
  • Autor

No to jutro wizyta po klej do szyb ;) podziękował

Opublikowano

hmm silikon niszczy lakier a klej do szyb nie ? smieszne, pozbiej jak bedzie chcial zdemontowac rekina albo zrobi to nieszczelnie to w zyciu tego nie odklei

Opublikowano

Słuchaj podobne właściwości jak silikon ma klej do luster z tą różnicą że silikon wżera się w warstwę srebra a ten klej nie.

Moim zdaniem jest on lepszym rozwiązaniem od silikonu.Dryndnij do dobrego zakładu montującego szyby i zapytaj jak reaguje klej na lakier jak w ogóle to masz odpowiedz...

Opublikowano

...parę razy montowałem antenę dachową w różnych autach, za każdym razem zamiast kleju czy silikonu miejsce łączenia podstawy anteny z blachą dachu smarowałem bezbarwnym elaskonem np. novol - skuteczność 100% a w razie potrzeby nie ma problemu z ewentualnym demontażem :wink: ....