P1RAT Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 210 kucy na taką małą budę to prawie lata No lata, lata i to jak . Ale buda w Q więc na zakręcie poczyniał nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek995 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Q w A3 to nie jest to legendarne Q niestety i w wielu przypadkach nie zachowuje sie tak jak by sie chciało ale w takiej małej budzie musi tak byc i ta moc cos musi przenieść. Ponoć nie czuć sie załączenia tylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek A 4 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Powitać panowie ja pewnie na spot prędko nie dobije dziś dostałem wypowiedzenie umowy o pracę aż nie mogę uwierzyć że tak mnie potraktował masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1RAT Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 O cholera przykra sprawa. Sylwek a gdzie ty pracowałeś ? I w jakim zawodzie ?.. My zawitamy do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatboy Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek A 4 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Ja z zawodu stolarz a robiłem w pawilonie handlowym i praktycznie wszystko robiłem tak że nie spodziewalem się że tak mnie wystawi ale łatwie już robotę na koparki lepsza kasa a zobaczymy co będzie w domu nie będę siedział i szkoda że akurat w tym czasie tak wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatboy Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Powitać panowie ja pewnie na spot prędko nie dobije dziś dostałem wypowiedzenie umowy o pracę aż nie mogę uwierzyć że tak mnie potraktował masakra. Współczuje Sylwek,obyś jak najszybciej znalazł nową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek995 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Ja z zawodu stolarz a robiłem w pawilonie handlowym i praktycznie wszystko robiłem tak że nie spodziewalem się że tak mnie wystawi ale łatwie już robotę na koparki lepsza kasa a zobaczymy co będzie w domu nie będę siedział i szkoda że akurat w tym czasie tak wyszło. Jak ktoś chce pracować to pracował bedzie nie ważne gdzie także sobie poradzisz, teraz tylko połóż l4 bo wypowiedzenie masz z terminem czy od razu? Wg prawa powinieneś mięs 2 tyg wypowiedzenia. I rozumiem ze pracodawca ci położył wypowiedzenie z jego strony? Czy położył ci ale widniało za porozumieniem stron? Ciekawi mnie to bo na tym można ugrać. A l4 na okresie wypowiedzenia to 80% twojej pensji która miałeś wiec czas na którym będziesz na l4 to czas szukania pracy. Wiem co mowię bo sam daje ludzia prace w media wiec jak to wyglada. A w twoim przypadku musi ci podać powód i wypowiedzenie min2 bo jestes żywicielem rodziny w tym wypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek A 4 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 No nie podał przyczyny tylko artykuł zarzucił i wiesz teraz tak jak mówisz l 4 podam i tyle a robotę mam nagraną tylko świadectwo muszę mieć a myślę że coś będzie kombinować więc muszę się pilnować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xsebo1 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Zwolnienie na 6 dni, czas na dostarczenie to 7 dni. Dostarczasz np w poniedziałek i idziesz juz po nowe. Można ciągnąć do 6 miesięcy, jeśli ma się dobrego lekarza najlepiej mieć psychiatre, 1,5 roku można ciągnąć i załamania nie są w stanie sprawdzić Trzeba korzystać puki elektroniczne zwolnienia nie wejdą To przykre sylwek, ale niestety prawdziwe. Za dużo ludzi bezrobotnych, zaniża się zarobki. Mnie wkurzył Niemiec bo się zaczął czepiać i szukam nowej stabilnej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu B5 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiush Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 mnie nie ma nie ma spotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek A 4 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Darek on podał za dwu tygodniowym wypowiedzeniem i nie podał przyczyny malo tego na wypowiedzeniu jest data 23 a w tym dniu byłem na urlopie opiekuńczym (lub zwolnieniu znaczy się na żonę) a wtym czasie chyba nie może mnie zwolnić? ?? Powitać panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatboy Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Nie może, możesz go pozwać do pipu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek A 4 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Mało mam na papierach stawkę ubezpieczenia grupowego że stawką 45procent średnia stawka a w ubezpieczalnia wypłaciła mi naj niższą gdyż takie pobory otrzymali czyli przekret tylko czy mam jakąś szansę by uzyskać np. Zadość uczynienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiush Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fatboy Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Mało mam na papierach stawkę ubezpieczenia grupowego że stawką 45procent średnia stawka a w ubezpieczalnia wypłaciła mi naj niższą gdyż takie pobory otrzymali czyli przekret tylko czy mam jakąś szansę by uzyskać np. Zadość uczynienie? jeżeli masz kwity na faktyczną wyplatę to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek A 4 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Wszystkie kwity mam jutro jadę się dowiedzieć i do lekarza po l4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek995 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Jedz po l4 i sie bie pier**l. Nie można zwolnić nikogo kto przebywa na urlopie, chorobowym czy innej nie obecności. Wypowiedzenie musi byc z data wręczenia w ręce i ze świadkiem jeśli tego nie ma to możesz go pozwać, sady pracy sa za darmo i zawsze przychylne pracownikowi. Wystarczy ze złe odprowadzał składki, wypłatę, przerwy lub nie wypłacał za nadgodziny czyli grafik i chłopak leży. Jako pracodawca trzeba sie w c**j pilnować bo kwoty odszkodowań sa duze a ty mając teraz ba głowie rodzine masz to w kieszeni tym bardziej ze masz kwit na to ze twoja zona rodziła.. A na takie rzeczy masz urlop okolicznościowy ktory wynika z ustawy i nie odlicza sie z normalnego urlopu. Dwa jeśli nie korzystałeś w tym roku z urlopu powinien wypłacić ci ekwiwalent na styczeń i luty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek A 4 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Jutro będę się orientował dzięki chłopaki: ) muszę porozmawiać z żoną jak też ona to widzi dzięki jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi