Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dobór przepływki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pacjent - przepływomierz masy powietrza BOSH

Diagnoza - zgon

Jechać do ASO, czy allegro i samemu zamontować?

Myślę nad zamiennikiem firmy MASTER SPRT, też ma 2 lata gwarancji.

Dzwoniłem, gwarancja na podstawie paragonu.

Opublikowano

Powiem Ci tak ORI i tylko ori.Sprawdza sie powiedzenie ze "nie stać mnie na tanie"...

Ja kupiłem do AEB zamiennik,musiałem przerabiać kostkę i co lipa150 zł w błoto,nówka Ori załatwiła sprawe,ewentualnie używka w dobrym stanie.

Opublikowano

Zamiennika nie kupuj; popytaj o cenę ori przepływki w sklepach motoryzacyjnych - będzie o wiele taniej niż w ASO. Do Twojego auta podchodzi przepływka o numerze 028 906 461, ale dla pewności sprawdź.

Opublikowano
  • Autor

No dokładnie takie mam numery. A co gdybym założył przepływkę 038 906 461 c?

Opublikowano

Kilka dni temu wymieniałam przepływke w swoim AFN'ie, koszt nowej w ASO 617 zł pod warunkiem, że oddasz im starą, jest 2 lata gwarancji jeśli zostawisz im samochód do roboty. :wink: Jeśli chcesz sam zakładać to nie ma gwarancji. Nie baw się w zamienniki bo nie będą działać tak jak powinny :P

Opublikowano
  • Autor

nie stać mnie na takie wydatki... a gwarancja obejmuje produkt, udzielana jest na podstawie faktury :) szukałem ORI ale ciężko znaleźć :/

Opublikowano

A ja śmigam na Boschu z allegro za coś 240zł i hula pięknie ...:thumbup1:

Opublikowano
nie stać mnie na takie wydatki... a gwarancja obejmuje produkt, udzielana jest na podstawie faktury :) szukałem ORI ale ciężko znaleźć :/

Na alledrogo pełno tego :P

Opublikowano
A ja śmigam na Boschu z allegro za coś 240zł i hula pięknie ...:thumbup1:

Poszukałem nawet tego gościa co u niego kupiłem .

Ja jestem zadowolony ...ale nic nie sugeruję

BOSCH przepływomierz VW Passat B5 AUDI A4 A6 Seat (2678574585) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Napisz do TOMM u niego masz konkurencyjne ceny,jak zależy Ci na czasie to drydnij do niego.

Opublikowano

a oryginalna przeplywka z Audi jest jakiej firmy?

Opublikowano

Oryginalnie jest przepływka BOSHa albo starsze Pierburga

Opublikowano
u mnie Bosch umarł.

Kup znowu Boscha bo wywalisz pieniądze w błoto...

Opublikowano
  • Autor

Zamontowałem używaną przepływke BOSCHa i działa, tylko znowusz turbo się przycina przez to... Czy to możliwe, że przycinanie się turbiny spowodowane jest zchodzonym olejem? Roku jeszcze nie ma, ale 20 000 km przejechał - no i w sumie się wymienił, o dolałem 3l w ciągu tego czasu.

W zeszłym roku miałem podobne objawy - gaz, szedł do pewnego momentu i nagle się przycinał - spadek mocy i zamuła. Po wymianie oleju to ustało no ale jak widać znów wróciło...

Opublikowano
Zamontowałem używaną przepływke BOSCHa i działa, tylko znowusz turbo się przycina przez to... Czy to możliwe, że przycinanie się turbiny spowodowane jest zchodzonym olejem? Roku jeszcze nie ma, ale 20 000 km przejechał - no i w sumie się wymienił, o dolałem 3l w ciągu tego czasu.

W zeszłym roku miałem podobne objawy - gaz, szedł do pewnego momentu i nagle się przycinał - spadek mocy i zamuła. Po wymianie oleju to ustało no ale jak widać znów wróciło...

Jakies bledy na Vagu ? moze po prostu sztanga sie przycina i wchodzi w tryb awaryjny (notlauf)

Opublikowano
  • Autor

Nie ma własnie błędów... A co mogę zrobić z przycinającą się sztangą? WD-40 wystarczy?;p

Chciałem sprawdzić działanie sztangi, ale VAGlog krzyczy, że muszę zarejestrowac produkt...

Opublikowano

Odpal silnik i zakładając, oraz zdejmując wężyk z gruszki obserwuj jak wciągana jest sztanga i jaki jest zakres jej ruchu.

Opublikowano

Ja dodam, bo widziałem samochód, że robi się dym za samochodem kiedy pojawia się doładowanie. Pasowałoby logi dynamiczne wrzucić.

Opublikowano

Jakiego koloru jest dym ?