mcgawroni Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Czarny. Logi dynamiczne ze sprawnym przepływomierzem, wrzuciłem w sobotę. VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
trepek Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Masz zatkanego EGRa? Przydałoby się go zatkać.
Lishoo Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Na logach gdzie przepływka mierzy widać że turbo przeładowuje, sprawdź sprawność zaworku n75, być może kierownice do czyszczenia będą i jak kolega wyżej pisze przydało by się sprawdzić czy egr w ogóle jest sprawne.
mcgawroni Opublikowano 10 Października 2012 Autor Opublikowano 10 Października 2012 EGR otwarty - czy działa, nie wiem. Pyka sobie pod maską, bo słychać. Czym go zatkać? N75 to nie to samo co EGR? Będę w stanie sam wyczyścić, czy raczej się za to nie zabierać?
trepek Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Czym go zatkać? 5 Zaślepka EGR TDI VW AUDI SEAT SKODA gr.1.5mm (2697471311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. N75 to nie to samo co EGR? Nie. EGR to zawór recyrkulacji a N75 steruje turbiną. Będę w stanie sam wyczyścić, czy raczej się za to nie zabierać? Odkręcasz dwie śrubki, wkładasz podkładkę, zakręcasz. Robótka szybka niż wypicie piwa:wink:
mcgawroni Opublikowano 11 Października 2012 Autor Opublikowano 11 Października 2012 Sztangielka śmiga jak zła pozostaje zatkać EGR
swiezak84 Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 5 lat temu wymieniałem przepływke na Boscha za 300zł i do tej pory działa bez problemu - warunek jest taki że trzeba używać filtrów powietrza dobrej jakości (czytaj nie filtron, maxgear i inny szajs)
mcgawroni Opublikowano 15 Października 2012 Autor Opublikowano 15 Października 2012 Filtron jest kiepski? To co mam kupować? ---------- Post dopisany 15-10-2012 at 12:22 ---------- Poprzedni post napisany 12-10-2012 at 12:21 ---------- Jestem bliski zakupu zaślepki EGR, tylko ile prawdy jest w tym, co piszą: "W silnikach koncernu VAG nie zaleca się zaślepiania tylko przy kolektorze wydechowym. Może to spowodować wypełnienie się rury łączącej kolektor wydechowy z zaworem EGR zawiesiną wody i oleju (EGR nadal będzie pracował i powodował podczas otwarcia przedostawania się cząsteczek oleju z odmy). Należy wtedy zastosować dodatkowo zaślepkę o grubości 1.5 mm" Mam kupić dwie zaślepki czy tylko jedną?
trepek Opublikowano 15 Października 2012 Opublikowano 15 Października 2012 Możesz pokusić się o dwie zaślepki, koszt ich jest praktycznie żaden.
Rekomendowane odpowiedzi