Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zdjęcie miski i montaż uszczelki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Właśnie zakupiłem uszczelkę miski olejowej planuję zdjąć miskę przeczyścić smoka pompy i tu pojawia się moje pytanko uszczelka jest z blachy stalowej grubości ok 1,5- 2 mm czy tą blachę montuje się na jakiś uszczelniający klej? bo jak ona ma uszczelnić i może ktoś już zwalał michę w tym silniku i podzieli się jakimiś uwagami da rady to zrobić we własnym zakresie , jakieś niespodzianki? będę wdzięczny za fachowe porady :hi:

Opublikowano

Przy 1.8T nie miałem uszczelki tylko masę uszczelniajaca(w ASO płaciłem 55zl). No i musiałem lekko silnik uniesc bo nie można tak łatwo było wyciagnac. Niech wypowie się ktoś kto to robił w alt. Ją zrobiłem zapobiegawczo bo wszystko bylo czysciutkie ale z.uwagi na wiele watkow o zatarciu 1.8T zdecydowałem się zrzucić miche.

Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e

Opublikowano

Zdejmowałem miskę i była po prostu uszczelka z jakiegoś tworzywa + silikon. Aby zdjąć uszczelkę należy wymontować pompę oleju. Sama miska olejowa jest chyba montowana do tej uszczelki na silikon

Opublikowano

odkrecaliscie tylko miske czy ja calkowicie wyciagneliscie bo z tego co widzialem to sa tam sanki do silnika nie ma za wiele miejsca.

Po sciagnieciu miski mozna bezproblemowo wyczyscic ssaka czy tez sa jakies patenty :)?

Opublikowano

Odkręcałem całkiem ale z wymontowanego silnika więc nie wiem. Ale z tyłu miski są sanki więc raczej niemożliwe jest wymontowanie miski bez odkręcenia sanek lub można próbować podnieść cały silnik. Przynajmniej na wysokość pompy z wałkami wyrównoważającymi.

Opublikowano
  • Autor
:kwasny: ALT-kowcom zawsze wiatr w oczy :decayed: dzięki za podpowiedzi przynajmniej jest jakiś pogląd :hi: