Audix Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Witam, Mam ponownie problem z błędem 00575, auto wpada w tryb awaryjny. Problem pojawił się po zatankowaniu 3/4 baku na sprawdzonej stacji BP. Dodam, ze już kiedyś miałem ten problem i został całkowicie wyelimiowany poprzez wymiane wężyków podciśnień i zaworów N75 i N18 na nowe oraz takich rzeczy jak np filtr paliwa. Dodam, że od zakupu autka tankowałem zawsze maksymalnie do połowy baku i być może dlatego problem nie wystapił. co może być przyczyną tego typu błędu z przeładowaniem ? trefne paliwo ? pozdrawiam
Wihajster Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 zbieg okolicznosci.Pewnie turbo zasyfione .
Audix Opublikowano 5 Października 2012 Autor Opublikowano 5 Października 2012 Własnie miałem dodać, że turbo też było czyszczone. Sztanga w dalszym ciągu chodzi elegancko, sprawdzone vagiem i ręcznie. Dodam, że tryb awaryjny wpadł odrazu po tankowaniu. Wcześniej się to od dwóch miesiecy nie zdarzyło. pozdrawiam
dante0018 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Spuść do połowy to może przestanie Jak na moje to zbieg okolicznisci. A ilosc paliwa nie ma wpływu na notlaufy... no chyba że jest dużo to wtedy ma ciężej.
Lishoo Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Hmm a może trafiłeś na lepszej jakości ropkę? nie zdążyli dolać jeszcze wody no i spalin za dużo? Tak serio to jedno z drugim nie powinno mieć nic wspólnego. Żeby zauważyć że auto wskoczyło w tryb awaryjny musiałeś na pewno dodać więcej gazu podczas jazdy i wtedy pewnie wyskoczył błąd, na pewno nie podczas tankowania Ale dla pewności możesz zrobić dynamiczne logi 003 i 011
Audix Opublikowano 10 Października 2012 Autor Opublikowano 10 Października 2012 najgorsze jest to, ze zeszło mi poniżej połowy i nie wpada w przeładowanie. przy okazji padl N109 - ale wymieniony i wszystko chodzi jak nalezy. Zobaczymy do nastepnego tankowania(nie na B... ) ) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi