Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po wymianie łożysk nadal luz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniłem łożyska w tylnych kołach i nadal mam luz. Gdy podniose samochod jest on mniejszy ale jak go opuszcze i stoi calym ciezarem na kołach to luz jest i to duzy.

Opublikowano

Kamerzysta ma co prawda większy luz niż koło :decayed: Ale już po samym dźwięku słychać że mało przyjemnie... Najlepiej było by wjechać na szarpaki albo chociaż na kanał i niech Ci ktoś tym kołem rusza a Ty sam zerknij od spodu jak to wygląda. Sam montowałeś łożysko?

---------- Post dopisany at 17:16 ---------- Poprzedni post napisany at 17:15 ----------

jeszcze jedno, wymieniłeś łożysko bo huczało czy dlatego że zauważyłeś ten luz?

Opublikowano
  • Autor

Mechanik mi wymienial łozysko. bylem na szarpakach i powiedzial mi pseudo diagnosta ze lozysko ma luz. wymienialem bo byl luz a nic nie huczalo.

Sam nagrywałem i czyms musialem trzymac telefon ;p jak wezme dwoma rękami to luz jest jeszcze wiekszy. Mechanik mowi ze on w golfie tak samo ma tylko ze jak ja zapierdalam 130 i wpadne w studzienke to czuc ten luz i nie jest to przyjemne..

Opublikowano

Na poczatek sprawdz, czy nie idzie tego zniwelowac nakretka.

Opublikowano
  • Autor

Już robiłem nawet na starych łozyskach i po przejechaniu paru metrów nadal to samo.

Opublikowano

W taki razie moze juz byc podjechana oska. Bieznie wchodzily do piasty ciasno?

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem. ja tego nie robiłem tylko mechanik i sam nie wie czemu jest luz. Kupie uzywaną belkę bo mam juz na oku za nie wielka cene i sa w niej piasty z czopami. przeloze czopy piasty i wtedy zobacze.

Opublikowano

A luz sam regulowales czy mechanior Ci to robil?

Opublikowano
  • Autor

na starych lozyskach sam. pozniej po wymianie troche przejechałem kilometrów i zobaczylem ze luz nadal jest to podjechałem do niego i dokręcił jeszcze bardziej i luz nadal ten sam.

Opublikowano

Zdejmij i kolo i sprawdz jak teraz sprawa wyglada z nakretka i podkladka. 5 min roboty, a bedziesz juz cos wiedzial.

Opublikowano

co to za mechanik co ci takie glupoty gada. akurat w sobote robilem u siebie lozyska (huczaly) i takiego luzu nie bylo na starych a tymbardziej na nowych.

i nie za bardzo rozumiem ze dokreciles i po przejechaniu znowu luz . to co to nakretka sie odkreca sama? a jak bys dokrecil do oporu tak ze kolo sie nie zakreci to tez masz luz, bo jak tak to ten trzpien do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

A i jeszcze zauwazylem to ze jak strona lewa byla podniesiona na lewarku to w prawej luzu wogole nie bylo jak samochod byl przechylony na prawo jak stanął normalnie na kołach luz powrócił. tak jakby bylo wyrobione w piascie. przynajmniej ja tak mysle.

Opublikowano
A i jeszcze zauwazylem to ze jak strona lewa byla podniesiona na lewarku to w prawej luzu wogole nie bylo jak samochod byl przechylony na prawo jak stanął normalnie na kołach luz powrócił. tak jakby bylo wyrobione w piascie. przynajmniej ja tak mysle.

Też tak myślę, ale myślę też że równie dobrze mogłeś zrobić to sam :decayed: Albo zmień mechanika :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Raczej już nic u niego nie bede robił. Równie dobrze sam mogę sobie strzelac co to moze byc i wydawac kase w błoto. Czopy i piasty zamówione używki od kolegi z forum i wtedy zobaczymy czy jest poprawa. I tym razem samemu wymienię :)

---------- Post dopisany 11-10-2012 at 18:31 ---------- Poprzedni post napisany 09-10-2012 at 19:12 ----------

zmieniłem całą piaste tylko ze bez czopa bo sruby są tak skorodowane ze nie idzie ich odkręcic a są na imbusa :facepalm: i niestety ale nadal to samo więc wychodzi na to ze to wina czopów. sam sie z tym nie bede bawił tylko zaprowadze za jakis czas do ogarnietego mechanika.