Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 1.9 TDI 99r mokry dywan pod nogami kierowcy jaka przyczyna ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z mokrą tapicerka pod nogami kierowcy, wszystko rozbierałem i suszyłem ale problem się powtórzył, wykładzina jest nasączona wodą.

proszę o porady z góry dziękuje

Opublikowano

sprawdź odprowadzenie wody z wymiennika klimatyzacji czy nie spadł przewód lub czy się niezapchał

---------- Post dopisany at 11:36 ---------- Poprzedni post napisany at 11:30 ----------

sprawdź odprowadzenie wody z podszybia jak jest zapchane to woda lubi wlewać się pod serwem lub poprzez obudowę kompa.

Opublikowano

chyba ze uzywales/probowales uzywac spryskiwacza tylnej szyby, ale nie leci to wtedy tez :-D

Opublikowano
  • Autor
sprawdź odprowadzenie wody z wymiennika klimatyzacji czy nie spadł przewód lub czy się niezapchał

---------- Post dopisany at 11:36 ---------- Poprzedni post napisany at 11:30 ----------

sprawdź odprowadzenie wody z podszybia jak jest zapchane to woda lubi wlewać się pod serwem lub poprzez obudowę kompa.

a gdzie znajduje się ten wymiennik klimatyzacji ? bo chciałbym to sprawdzić. Podszybie miałem kiedyś zapchane ale wszystko udrożniłem, spryskiwacz tylnej wycieraczki działa jak należy

Opublikowano

odprowadzenie z klimy jest z prawej strony za schowkiem .

Może jeszcze niebyć jakiegoś korka zaślepiającego i dywaniki robią się mokre podczas jazdy po kałużach.

Jak masz szyberdach , mógł pęknąć wężyk co odprowadza wodę słupkiem dachowym i woda ścieka do wewnątrz. ale to tylko domysły.

Opublikowano

Pewnie pod obudową komputera leje się. Otwórz pokrywę odkręcając 4 śrubki później odczep blaszkę co trzyma komputer i połóż go obok. Weź kubek wody i polej dookoła obudowy komputera dość obficie i patrz czy się nie dostaje woda pomiędzy karoserią a plastikową obudową.

Opublikowano

Zobacz czy przy ECU woda nie stoi. Odpływy podszybia może są drożne ale tam czesto lubi stać woda bo syf dostaje sie za obudowe sterownika i woda nie ma jak odpłynąc

Opublikowano

Przeczyść wszystkie odpływy. U mnie dawniej woda była do połowy akumulatora :facepalm:

Opublikowano

mi uszczerbiła się uszczelka przedniej szyby w górnym prawym rogu (od strony kierowcy) i tamtędy wlatywało

Opublikowano

A u mnie woda się lała tam gdzie idzie linka do otwierania maski. Niemiec tamtędy puścił kabel do wzmacniacza i nie uszczelnił tego dobrze. Do tego nazbierało się tam piachu, błota ... i minęło sporo czasu zanim znalazłem przyczynę ...

Opublikowano

u mnie tez byl problem z przednia uszczelka i woda w schowku stala po wymianie uszczelki i wklejeniu przedniej szyby wszystko oki ;) koszt 130zl

Opublikowano

U mnie jeszcze po sporych opadach czasem kapnie gdzieś w okolicach pedałów...