tommy-cichy Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 Powiedzcie mi czy maglownica 8E5422066T i 8D1422065J to są te same maglownice i kompletnie niczym się nie różnią tylko oznaczeniem? Padła mi maglownica i zamówiłem regenerowaną z firmy AVANTI i mówiłem gościowi że mam numer 8E5422066T i mi powiedział że żadna innej firmy nie może iść tylko KOYO bo TRW np ma coś tam minimalnie inne położenie montażowe itp. Dzisiaj otwieram paczkę a tam siedzi maglownica firmy KOYO ale o numerze 8D1422065J, więc dzwonię do firmy i się pytam pana dlaczego dostałem z modelu B5 a pan mi mówi że to jest ta sama maglownica na 100% i była też montowana w Audi A6. Możecie potwierdzić ta informację żebym nie narobił sobie roboty na daremno? ---------- Post dopisany 23-10-2012 at 19:02 ---------- Poprzedni post napisany 12-10-2012 at 09:56 ---------- Na prośbę jednego kolegi z forum podaję odpowiedź może się komuś kiedyś przyda jak zamówi regenerowaną przekładnię: Otóż maglownica KOYO z modelu B5 i modelu B6 róznią się od siebie kątem nachylenia części która wchodzi w ścianę grodziową oraz generalnie grubością maglownicy ta z B5 jest chudsza. Mimo zapewnień sprzedających że to to samo nie dajcie się naciągnąc tak jak ja się dałem pan 3 razy mówił że napewno ta sama Koyo to Koyo, a jak wymontowałem swoją i pokazałem panu to odpowiedział że to nie możliwe:)
Stolkien Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 Generalnie. Magiel od B5 to tosamo co od passata B5. raz zamontowałem do B6 taką maglownicę. I DA SIE. ale: drążek kierowniczy obciera lekko o pedał hamulca lub sprzęgła nie pamiętam. (do przeskoczenia) generalnie Auto niesamowicie lekko kręciło się kierownicą. pomimo kół 17" Pewnie została by ta maglownica w nim gdyby nie wyciek. i została zamontowana już inna sprawna od B6
Rekomendowane odpowiedzi