grippen Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Witam potrzebuje osoby która zna się na kablówce. Mam w domu kablówkę a chciałem ją puścić na dwa telewizory co muszę kupić aby ładnie chodziła na dwóch telewizorach jak podłączę przez rozgałęziacz to śnieży na obydwóch telewizorach i teraz nie wiem jak mam to zrobić proszę o pomoc bo już sił nie mam a chce aby ładnie chodziła co mam zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letallec Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zadzwon na infolinie (jesli takowa istnieje) tejze kablowki i zapytaj techników. U mnie rozdzieliłem UPC na takim trójniku, który zakupiłem na allegro za 4PLN. TV hula Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 kupiłem kiedyś taki trójnik i nic później zakupiłem takie cosik za 30 zeta i było prawie dobrze tylko teraz czegoś takiego nie kupie bo nie ma u nas w mieście tak się zastanawiam czy powinienem jakoś sygnał wzmocnić tylko nie wiem czy przy dwóch telewizorach czy przy jednym czy w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letallec Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 kupiłem kiedyś taki trójnik i nic później zakupiłem takie cosik za 30 zeta i było prawie dobrze tylko teraz czegoś takiego nie kupie bo nie ma u nas w mieście tak się zastanawiam czy powinienem jakoś sygnał wzmocnić tylko nie wiem czy przy dwóch telewizorach czy przy jednym czy w ogóle Zadzwon do techników z kablówki. Na pewno mieli już nie ra zdo czynienia z takim przypadkiem i wiedzą co zrobić. No, chyba że za dodatkowe stanowiska trzeba płacić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeks Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 ja mam Multimedie i na zwyklym trojniku mam na dwa telewizory w dobrej jakosci, na poczatku na drugim sniezyl,ale zmienilem kabel i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grippen Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 tylko ciekaw jestem jakiej mam firmy kablówke czy w ogóle jakaś firmówka zakupiłem jakiś separator czy coś w tym z tylu i będę podłączał na wieczór i kabel nowy i zobaczymy tak się zastanawiam czy akwarium ma coś do odbioru bo kabel antenowy biegnie od kablówki i od telewizora za nim (za półką) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jeśli to sygnał analogody to podjedz do sklepu z elektoniką i kup rozgałeźnik - koszt 20-35zł. Dowiedz się czy twoj dostawca kablówki nie oferuje TV cyfrowej tzw. DVB-T? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekm Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zakładając, że sygnał z kabla jest w miarę OK to wystarczy zwykły rozgałeźnik (trójnik) Ważny jest oczywiście sam przewód i odległosci oraz prawidłowego (dokładnego) założenia końcówek (chyba tzw typ "F") na przewód Ja u siebie mam multimedia i rozdzielałem na 3 tv (dwa zwykłe i jeden tuner w kompie) Jakość na TV OK, na kompie znosna, ale to juz wina tunera w kompie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi