Opublikowano 18 Października 201213 l Witam, po małej stłuczce z nie mojej winy (oświadczenie sprawcy, jego polisa jest w PZU) okazało się iż mam złamany dolny zaczep lampy!!! (bi-zenon) i tu moje pytanie: PZU likwidując szkodę z OC sprawcy powinno mi: -wymienić lampę na nową ? -kazać robić druciarstwo klejenie ? - należy mi się nowa ? jeśli tak to ori czy jakiś chłam ? jeśli to z OC sprawcy to raczej na pewno nie w zamienniku tak ? powinno być ori ? -czy przy wymianie na nową doliczą mi jakąś kosmiczną amortyzacje ? czy z tym można coś powalczyć czy jak ?? przed chwilą pytałem z ciekawości w ASO - nowa lampa 3500zł proszę o wszelkie możliwe info... bo nie wiem co robić....
Opublikowano 18 Października 201213 l Wg mnie nowa, jeżeli są zamienniki to pewnie zamiennik. Takich rzeczy się nie powinno kleić. Złóż zawiadomienie to rzeczoznawca rozwieje twoje wątpliwości. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Opublikowano 18 Października 201213 l Jeżeli masz lampę oryginalną- musisz z OC sprawcy "dostać" nową oryginalną.( w przypadku połamanego zaczepu również) Amortyzacji nie będzie. Gdy dostaniesz kosztorys z PZU ( tzw ofertowy)będzie tam pewnie zamieszczony zamiennik lub ori z wliczoną amortyzacją np na poziomi 60% Pozostanie Ci napisać odwołanie lub oddać samochód do ASO
Opublikowano 18 Października 201213 l Autor dzieki za odpowiedzi, czyli rozumiem iż z OC sprawcy należy mi się taka sama jaką miałem przed uszkodzeniem ? czyli np ori w pełni sprawna ? -powinni mi naliczyć na nową ori ? a amortyzacja nie powinna mieć tu miejsca ?
Opublikowano 18 Października 201213 l dzieki za odpowiedzi, czyli rozumiem iż z OC sprawcy należy mi się taka sama jaką miałem przed uszkodzeniem ? czyli np ori w pełni sprawna ? -powinni mi naliczyć na nową ori ? a amortyzacja nie powinna mieć tu miejsca ? nie powinna mieć miejsca ( chyba, że masz na reflektorze uszkodzenia nie związane ze szkodą), co innego w przypadku np opony czy tłumika - tutaj nalicza się zawsze amortyzację
Opublikowano 19 Października 201213 l Oddasz do ASO to wymienią na nową bo kasy do ręki na nową to raczej tak bez walki nie dostaniesz.
Opublikowano 20 Października 201213 l Witam,po małej stłuczce z nie mojej winy (oświadczenie sprawcy, jego polisa jest w PZU) okazało się iż mam złamany dolny zaczep lampy!!! (bi-zenon) Skad wiesz, ze zenon jest bi ? Moze on jest hetero ?
Opublikowano 20 Października 201213 l Autor Witam,po małej stłuczce z nie mojej winy (oświadczenie sprawcy, jego polisa jest w PZU) okazało się iż mam złamany dolny zaczep lampy!!! (bi-zenon) Skad wiesz, ze zenon jest bi ? Moze on jest hetero ? znam go już ponad 3 lata, i jak pisze że jest 'Bi' to znaczy że jest :polew::polew::polew::polew: