Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie żarówki w światłach przeciwmgielnych (halogenach) - bixenon look

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakie są montowane żarówki w światłach PM (halogenach) w B7? H7 czy H11? CHę wrzucić coś innego niż ORI i żeby miały zbliżony wygląd do bixenonu. :wink4:

:hi:

Opublikowano

Witam, masz żarówki H11

Opublikowano

Akjam na pewno h11 - jeśli zastanawiasz się nad zmianą to polecam takie jak założył Srb Hammer i ja - nieori żarówki z efektem "ksenon" teoretycznie 8000 ale nie maja absolutnie niebieskiej poświaty

:hi:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie chce założyć coś w tym stylu. Dziadek polecił coś takiego

A Wy co tam macie?:naughty:

Opublikowano

Na tym moim zdjęciu wyszły bardziej białe niż są w rzeczywistości a to niby 7500K więc dlatego chyba bym polecał 8500K choć jak rozmawiałem ze sprzedawcą to mówił że trochę pod niebieski podchodzą

Opublikowano
  • Autor

Ja też pisałem do niego i rozmawiałem i potwierdził to co przypuszczałem i to co mówisz, że 8500 podchodzi już bardziej pod niebieski i pod ORI bixenon 4300 najbardziej odpowiednia barwa to raczej 7500 i taki też zamówiłem. ZObaczymy jak będzie wyglądać. :wink4:

Tutaj wygląd tej żarówki:

c8aa2fa42c6534d4.jpg

Opublikowano

ale jesli chodzi o efektywnosc we mgle z takimi zarowkami to na nic sie zdaja w zasadzie, bo najlepiej na mgle to o mocno zoltym kolorze zarowki miec

Opublikowano

ale ile się w tej mgle jeździ ? a przy C&L Home przy każdym zamknięciu i otwarciu auta mnie drażniło to żółte światło szczególnie że razem palą się również ledy :kwasny:

Opublikowano
  • Autor
ale jesli chodzi o efektywnosc we mgle z takimi zarowkami to na nic sie zdaja w zasadzie, bo najlepiej na mgle to o mocno zoltym kolorze zarowki miec
Na pewno lepsze to niż LED w tym miejscu, co niektórzy praktykują. :wink:
ale ile się w tej mgle jeździ ? a przy C&L Home przy każdym zamknięciu i otwarciu auta mnie drażniło to żółte światło szczególnie że razem palą się również ledy :kwasny:
Właśnie chodzi o to żeby całość spojenie wyglądała. :kox::good: W B7 LEDów co prawda nie ma ale tak jak mówisz przy CLH żółte światło mnie drażniło i lepiej się to będzie prezentować w takim zestawieniu. :wink:
Opublikowano
  • Autor

No ja dokładnie o tych mówiłem. :good:

Opublikowano

skoro je tak polecacie , to też je zamówię :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

U mnie to wygląda tak. Wg mnie barwa 7500 idealnie komponuje się z xenonem.:kox: I nie tylko wizualny aspekt jest ok ale i światło jakie dają te żarówki są na wysokim poziomie. To co mówiłem wyżej bankowo jest to lepsze niż LEDy.:wink:

]3ba765ee2bd3c7a6med.jpg

8d0915c2e9f6115fmed.jpg

Opublikowano

git że jesteś zadowolony...

....ja dziś byłem w ASO i był gość Q7, jak otwierał auto i CLH się zapaliło i żółty halogen ... Chu..o to wyglądało na maksa :whistling:

...już zapomniałem jak to było przed wymianą :wink:

Opublikowano

w tych żarówkach co ma Hammer ,srb38vx i seves ta barwa to pewnie coś koło 5k jest bo 7500 ,czy 8500 to byłoby fioletowo już :wink::decayed:

Opublikowano
  • Autor

Z tego co wiem to też mają 7500 :wink4:

Opublikowano

Kolorek mają pod ksenon zbliżony więc to co pisze na opakowaniu to w "" powinno być :wink:

Opublikowano
Kolorek mają pod ksenon zbliżony więc to co pisze na opakowaniu to w "" powinno być :wink:

dokładnie tak:wink:

Akjam ale na opakowaniu jest napisane 7500 :grin:

a na pewno to na 7500 nie wygląda - pewnie taki chwyt marketingowy chińczyków "im więcej tym lepiej" - więc jeśli się ktoś obawia że barwa będzie niebieska to niepotrzebnie :wink:

Opublikowano
  • Autor

No wg mnie idealnie komponuje się z xenonem. :kox:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Również zamówiłem te żarówki. Akurat będzie ściągany zderzak więc jest okazja je wymienić. Bo inaczej chyba się nie da.

Ciekawe jak z żywotnością.