Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a4 b5 AFN Problem z przyspieszaniem z dolu LOGI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i co jest lepiej po skróceniu?

W ostatnim logu jest bardzo dobrze - masz już od 1650obr. ciśnienie takie jakie chce ECU i większego kopa tu nie będzie od strony turbo.

Zrobiłeś tylko za krótki log - nie wiadomo czy N75ogarnia sterowanie przy 4200obrotach.

Poza tym teraz należałoby przypatrzeć się przepływce, czyli zrób logi 003, 008 i 010 na 3 biegu od niskich obrotów.

Ogólnie, jak odczucia? Poprawiło się coś?

Opublikowano
  • Autor

odczucia tak o dla mnie jest coś dziwnego ponieważ jak przyśpieszam na 2 z samego dołu to przy 2 tyś czuć taki strzał mocy jutro zrobię i wrzucę logi

Opublikowano

I jeszcze 010 na wolnych obrotach, chciałem przyjrzeć się czujnikowi ciśnienia barometrycznego.

Opublikowano
odczucia tak o dla mnie jest coś dziwnego ponieważ jak przyśpieszam na 2 z samego dołu to przy 2 tyś czuć taki strzał mocy jutro zrobię i wrzucę logi

Może egr się przycina - odłącz od niego węzyk podciśnieniowy na próbę.

Oczywiście zaślep wężyk czymś okrągłym, aby podciśnienia nie gubił.

Poza tym 2 bieg jest za niski, aby turbina mogła zdążyć się rozkręcić. To samo będzie na 1-ce.

Opublikowano

Kolego masz walnięty czujnik ciśnienia barometrycznego, piewsze logi co robiłeś pokazywało równo 1000mbar, dzisiaj też równo 1000mbar, trochę to nierealne, u kolegi z forum wczoraj jak patrzyłem to miał np 1008mbar zresztą widać to tutaj VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM ciśnienie w dolocie niższe niż ciśnienie atmosferyczne? Ruszanie sztangi było pewnie niekonieczne zrób porządek z czujnikiem i doładowanie będzie jak należy. Bo tak do źle liczy ilość powietrza i obcina dawki.

Opublikowano
  • Autor

jak to wymienić gdzie co kupić pomocy

---------- Post dopisany at 14:31 ---------- Poprzedni post napisany at 14:18 ----------

poczytałem o tym trochę w necie i ludzie piszą że powinno być około 1000mbar umnie tak jest

Znajomy elektryk pogrzebał mówił ze był coś słabo lutnięty włożyłem kompa oto logi:

010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Ciśnienie barometryczne pokazuje już chyba dobrze bo 989mbar czyli czujnik CHYBA naprawiony, przydałby się jeszcze 010 w inny dzień żeby to potwierdzić.

Jednak ciśnienie w dolocie pokazuje niższe niż atmosferyczne więc coś jest nie tak jak trzeba jeszcze.

Który czujnik sprawdzał elektryk? Jeżeli u ciebie idzie gumowy wężyk do ECU to sprawdź czy jest szczelny i czy obudowa od ECU nie jest zaolejona.

Turbo wstaje tylko troszkę ospale, może lekka nieszczelność gdzieś jest.

Opublikowano
  • Autor

niema wężyka ciśnienie się zmienia w grupie 010

Opublikowano

ja mam tak samo jak kolega ale nikt nie chce mi pomóc... tylko 1 uzytkownik sie wypowiedzial wiec dalej nie wiem co jest grane.:( jesli mozecie luknijcie do mojego wątka z logami

Opublikowano
  • Autor

witam ponownie

panowie przyjrzyjcie się mojemu logowi grupy 010 bo dalej auto jest słabe z dołu zastawaniem się nad wyminą czujnika cienienia atmosferycznego. daje mi do myślenia tez to że ciśnienie atmosferyczne jest większe niż ciśnienie w dolocie po przejrzeniu logów innych kolegów każdy ma ciśnienie atmosferyczne mniejsze niż w dolocie proszę o pomoc

Opublikowano

CIśnienie może być niżesz tylko w jednym przypadku - jeżeli turbina nie potrafi podać więcej powietrza na wolnych obrotach niż zasysają tłoki do cylindrów.