Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Przymierzam się do wymiany rozrządu w audi a4 b5 1.8 ADR :) Części będę miał (Pasek/Napinacz/pompa woda/ pasek od klimy i alternatora)

Taki komplet kluczy mi wystarczy :

http://www.naszesiedlce.pl/files/pict/2011-02-10/siedlce-yato-zestaw-kluczy-nasadowych-108el-limitowane-5TY5MDM2MT_o.jpg ??? :D

Plus do tego komplet płaskooczkowych :) Czy lepiej coś do tego kupić ? Niby mam 3 lata praktyki w warsztacie ale nie do końca wszystko sie da zapamiętać co do kluczy. Ma ktoś może jeszcze książke sam naprawiam i mmógłby zeskanować strony dotyczące rozrządu?

Opublikowano

taa wystarczy

Opublikowano

tu masz książke online Audi A4 Sam Naprawiam

a co do kluczy to nie polecam Yato jak ju bedziesz kupować klucze dla siebie na "lata" to polecam LUX TOOLS z OBI mam 5 lat i nadal dobrze mi "służą" klucze jakie beda Ci potrzebne to torksy 2 rozmairy 10 płaska/oczkowa jak wolisz wielokątna bodajrze 19 choć nie jestem pewien teraz rozmiaru,imbus i to chyba tyle co mi teraz na ta chwile przychodzi do głowy po%% może jeszcze jakiś kolega napisze to doda co przeoczyłem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za pomoc ;)

---------- Post dopisany 05-11-2012 at 16:42 ---------- Poprzedni post napisany 23-10-2012 at 23:58 ----------

No i rozrząd wymieniłem w sobote. Od 7 do około 16, Z przerwą na jedzenie i kawkę :) Robiłem Sam bez żadnej pomocy dlatego troche zeszło ale lepiej wolniej a dokładniej :)

Części to prawie 700 zł - Pasek rozrządu, Napinacz, Rolka napinająca, rolka prowadząca, pompa wody. pasek klima, pasek alternator, pasek pompy wody + Nowy płyn ;)

Opublikowano

Co ja bym dał, żeby umieć samemu wymienić rozrząd...

Opublikowano

No jeżeli sam się z tym grzebałeś to graty, ja osobiście nie podjąłbym się wymiany.

Opublikowano
Dzięki wielkie za pomoc ;)

---------- Post dopisany 05-11-2012 at 16:42 ---------- Poprzedni post napisany 23-10-2012 at 23:58 ----------

No i rozrząd wymieniłem w sobote. Od 7 do około 16, Z przerwą na jedzenie i kawkę :) Robiłem Sam bez żadnej pomocy dlatego troche zeszło ale lepiej wolniej a dokładniej :)

Części to prawie 700 zł - Pasek rozrządu, Napinacz, Rolka napinająca, rolka prowadząca, pompa wody. pasek klima, pasek alternator, pasek pompy wody + Nowy płyn ;)

u mnie tez tyle wyszły części i również sam robiłem:wink:

Opublikowano
  • Autor

Podjąłem się bo niby chodze do zawodówki i praktyki mam na warsztacie, ale żeby coś tam się nauczyć to trzeba na prawde bardzo chcieć ;) Książka sam naprawiam spokój,opanowanie, muzyczka i się robi ;D

---------- Post dopisany at 19:25 ---------- Poprzedni post napisany at 19:22 ----------

Dodam, że nic trudnego nie ma, wszystko proste jak budowa cepa, słyszałem że niektórzy alternator wyjmują żeby pompe wody wyciągnąc, Ja osobiście żabą trzymałem za koło napędzające pompe i odkręciłem je po czym pompa luźno wyszła ;)

Opublikowano

Oczywiśćie że łatwo ; ) Ja jestem w 3 klasie zawodówki i też mechanik i sam zdjąłem głowice z adra i kumpel tylko zawory mi w niej wymienił a tak wszystko sam złożyłem ; )łańcuch wałki itd dałem nowy rozrząd i nie jest to trudne ;] trzeba tylko mieć troche wolnego i tyl no i podstawową wiedzę na temat mechaniki. Sam wymieniam też rozrządu przy innych :P przy TDI chyba z 5 razy wymieniałem juz ;]

Opublikowano

zadnej filozofi nie ma tylko troche pomyslec cos przeczytac jak sie nie jest pewnym no i jakies narzedzia trzeba miec. ja w adr zmienialem to trwalo jakies 4 godziny a czesci od naszego kolegi z forum wyszly cos kolo pieciu stow z wysylka wszystko gorna polka nie chinole. najwazniejsze to dobrze poznaczyc wszystko i pasek założyć a reszta to pikus. nie raz wymienialem rozrzad i w audi mogl bym to robic z zamknietymi oczami ale tylko przy 4 cyl. przy V-ce raczej juz wiecej pierdologi ale da sie ogarnac. nadmieniam nie konczylem zadnej szkoly mechanicznej chodz chcialem ale wtedy krecila mnie jakos elektronika teraz troche zaluje. liczy sie mysl i wyobraznia techniczna