Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja e-g@s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W mojej audi niedawno zakupionej mam instalacje e-g@s. jakaś włoska bo auto z Włoch. Chciałem ją podpiąć i sprawdzić bo coś dużo pali. Polećcie mi jakiegoś gaziarza najlepiej okolice Rzeszowa co ma graty żeby to sprawdzić!

Opublikowano

Z tego co wiem to będzie ciężko, przestarzała instalacja i awaryjna.

Jak masz resztę gratów w porządku to może zmień sterownik na coś teraźniejszego;stag itp.

Szkoda silnika.Ile pali na 100km?

Opublikowano
  • Autor

Pali na miejscu 18.5 nie licząc pb bo przełącza się dopiero po paru kilometrach a mrozu jeszcze nie ma:decayed: Ja mam do roboty 6km to większość tego jadę na pb!

Opublikowano

Nie wiem jak spalanie w takim silniku ale myślę że w 14l powinieneś się zmieścić, oczywiście zależy od jazdy - ciężkiej nogi:wink:

Ja również mam blisko do pracy 5km, ale przełącza mi się jak zamknę garaż, w miarę niższych temp.wiadomo później.

Może warto pomyśleć nad zmianą sterownika, Stag 300-6 kosztuje około 850zł (sterownik, wiązka + czujniki)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A jak z parownikiem też trzeba wymienić?

Opublikowano
A jak z parownikiem też trzeba wymienić?

Jak jeszcze sprawny to nie trzeba

Wymienisz sterownik i zobaczysz jak się parownik zachowuje, czy są duże spadki ciśnienia itp, jak w normie to zostawisz, jak zużyty to i stag Ci nie pomoże

Opublikowano

Na początek zmień sterownik. Może być STAG, albo KME NEVO, ale chyba najlepszy na razie jest LPGTECH. Po zmianie sterownika podłączysz się z komputerem i będziesz mógł zobaczyć, czy reduktor i wtryski jeszcze dają radę.

Spalanie 3.0 w automacie i quattro raczej będzie bliższe 20l/100km niż 14l/100km w mieście.

Opublikowano

Powiem Ci z własnego doświadczenia, że najlepiej jak chcesz jeździć bezproblemowo to wywal wszystko i załóż od nowa, sprawdź jeszcze miedź czy aby nie jest 6mm,do 3.0 powinna być 8mm.

Jak jest 6mm to dojdzie jeszcze wielozawór,chyba że w miarę dobrze się sprawuje to zostaw i jeździj do jakiejś poważnej usterki międzyczasie zbierając kase na porządną instalkę.

Ostatnio zakładałem instalkę do swojej S4 i same części wyszły mnie ok 2800(wszystko nowe i z zapasem) Tech 318 ,8xHana , 2x reduktor, faro 8mm,butla, wielozawór i jakieś tam węże i opaski.

Także można sobie skompletować bardzo dobrą instalacje za połowe ceny.:wink:

Opublikowano
  • Autor

Tu już nie chodzi mi o spalanie gazu bo tak 18 w mieście to znośnie tylko o to że przełącza się na gaz baaaardzo późno!! I dodać do tego PB to wychodzi sporo.:kwasny:

Opublikowano

To najlepiej kupić kabel , pobrać gdzieś program i samemu przestawić temp. przełączania, albo szukać kogoś kto to ogarnie.:wink:

Opublikowano
  • Autor

Pomóżcie! Gdzie dostanę taki kabel żeby to podpiąć? Dajcie jakieś namiary.

Opublikowano
Pomóżcie! Gdzie dostanę taki kabel żeby to podpiąć? Dajcie jakieś namiary.

np tu:

Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji

ale poszukaj najpierw programu bo chyba z tym właśnie ciężko

interfejs możesz zamówić, do staga i innych się nadaje zmiana tylko wtyczki