wastenrod Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 Witam mam taki problem posiadam audi a4 b5 96 rok 1.6 benzyna gaz-zakładany maj 2012 otóż zaczęło się niedawno gdy auto postoi trochę czasu odpala za pierwszym razem zaczynam jechać szarpie,strzela z tłumika i obroty szaleją po przejechaniu kawałka na szarpaniu i strzelaniu później jedzie już ok postawie znów ostygnie i to samo gaz przełącza się 30 stopni więc to chyba nie gaz.Zrobiłem vagiem test i jest takie coś pomocy co to jest z góry Dziękuję.A pierwsza fotka zrobiona na postoju i po skasowaniu błędów kawałek się przejechałem i zrobiłem tą drugą
banan1993 Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 sprawdź pan mase na klemach od aku/kabel masowy do kompa gazu/mase do karoseri
ghost2255 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 i wyreguluj gaz, bo się adaptacja rozjechała. Sprawdź LTFT, to się przekonasz.
juleknotdead Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 odłącz AKU na chwile,później adaptacja przepustnicy jeżeli nie będzie poprawy to trzeba jechać do gazownika,żeby sprawdził mape gazu
Rekomendowane odpowiedzi