Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana kierownicy trójramiennej na multi sline z B7 + concert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

no i tak jak w temacie... W planach mam wymiane swojej trójramiennej kierownicy na multifunkcje z B7 i teraz pytanie, czy gra jest warta świeczki? Poprzeglądałem kilka wątków na forum ale wymiany dotyczą głównie przejść z multi na multi, gdzie jest podejrzewam mniejszy kłopot jak u mnie, a wątęk kolegi Mitshi ktory chce podpiąć multi pod Concerta I jest dosyć świeży.

Jak wygląda kwestia sterowników poduchy, słyszałem że air bag z b7 jest dwukomorowy i nie chce idealnie współpracować z b6..?? No i jeżeli już, czy da rade wykorzystać w pełni wszystkie funkcje kierownicy przy Concert I, też się gdzieś doczytałem, że działa tylko jedna strona kiery, więc jak to jest? Przerabial ktoś już to u siebie? Co ewentualnie jeszcze potrzebowałbym do podpięcia tej kierownicy, jakieś taśmy, wtyczki ??

Z góry dzieki za pomoc!:wink:

Opublikowano

Tak jak Ci wysłałem linka, wsadź samą zaślepkę, wyjdzie taniej :wink:

Opublikowano
  • Autor

a przy /odpukać/ strzale, wyciągne se ją z czoła i włoże z powrotem na swoje miejsce.. no wcale nie głupie!! heh:decayed:

Opublikowano

Chodziło mi o podpięcie do Concert II :wink: W Concert I z tego co się orientowałem nie działa lewa lub prawa strona kierownicy (nie pamiętam już). Na forum już wymieniali kierownice w B6 ze zwykłych na nowsze z multi (od B7/B8). Musiałbyś poszukać i napisać do nich.

Opublikowano

Po swapie najprawdopodobniej i tak airbag kierowcy masz z głowy więc nie musisz się juz nim martwić.

Opublikowano
a przy /odpukać/ strzale, wyciągne se ją z czoła i włoże z powrotem na swoje miejsce.. no wcale nie głupie!! heh:decayed:

I tak prawdopodobnie nie wystrzeli :wink: nawet jak będzie :decayed:

---------- Post dopisany at 12:40 ---------- Poprzedni post napisany at 12:40 ----------

Ta kiera z wątku to :slina:

Opublikowano
  • Autor
Chodziło mi o podpięcie do Concert II :wink: W Concert I z tego co się orientowałem nie działa lewa lub prawa strona kierownicy (nie pamiętam już). Na forum już wymieniali kierownice w B6 ze zwykłych na nowsze z multi (od B7/B8). Musiałbyś poszukać i napisać do nich.

Na fotce, którą wrzucileś był Concert I, stąd właśnie myślałem że chcesz do niego podpinać multi. Działałeś już coś w tym temacie?

Opublikowano

Na razie jestem na etapie szukania części potrzebnych do zmiany kierownicy na multi bo w aso trzeba bardzo bulić.

PS. To jest Concert II (http://codedradio.info/pics/AUDI/concert_new.jpg) :wink:

Opublikowano

Concert I to kaseciak :decayed:

Opublikowano
  • Autor

:doh:

---------- Post dopisany at 22:58 ---------- Poprzedni post napisany at 13:09 ----------

Moduł kierownicy i taśme też musiałbym wymieniać?

Opublikowano

Jeżeli masz kierownicę zwykłą a nie multi to tak. Do tego poduszka ci dojdzie.

Opublikowano

---------- Post dopisany at 22:58 ---------- Poprzedni post napisany at 13:09 ----------

Kolego jak chcesz zakładać multi z B7 to na sto procent masz wszystko do wymiany. I nie sprawny AirBag. Oczywiście wszystkie przyciski będą działać potrzebny jest tylko moduł z b7 tu masz opisana procedurę zmiany modułu

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/

nawet jeśli będziesz miał u siebie moduł obsługujący multi to nie będzie on działał poprawnie z kierownicą z B7.

Zachodzi tylko pytanie czy warto wydać ponad tysiąc PLN żeby potem poducha ci nie wystrzeliła podczas wypadku??? ale na to pytanie musisz sobie sam odpowiedzieć.

Opublikowano
  • Autor

Kolego jak chcesz zakładać multi z B7 to na sto procent masz wszystko do wymiany. I nie sprawny AirBag. Oczywiście wszystkie przyciski będą działać potrzebny jest tylko moduł z b7 tu masz opisana procedurę zmiany modułu

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-modulu-kierownicy-tempomat-kierownice-multifunkcyjna-15393/

nawet jeśli będziesz miał u siebie moduł obsługujący multi to nie będzie on działał poprawnie z kierownicą z B7.

Zachodzi tylko pytanie czy warto wydać ponad tysiąc PLN żeby potem poducha ci nie wystrzeliła podczas wypadku??? ale na to pytanie musisz sobie sam odpowiedzieć.

no i właśnie o taką odpowiedź mi chodziło :wink: Wole zostać przy obecnej kierownicy i pewnej poduszce :wink: Dzięki klaczek :wink:

Opublikowano

Zawsze możesz założyć multi z B6 tak jak ja miałem

original.jpg

Opublikowano
  • Autor

w tej chwili mam trójramie w pikowanej skórze, więc taka wymiana odpada :wink:

Opublikowano

Co kto lubi. Ja potrzebowałem kiery do obsługi fabrycznego BT. A jeśli chodzi o wykończenie to zawsze można je zmienić kolega na forum ładnie obszywa.