Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 B5] Moje eS :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mów że kupiłeś auto którego się teraz wstydzisz? :shocked: heh No to czekamy czekamy z chęcią obejrze zmiany i samochód w całości ze zderzakami :kox:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Dziś zakupiłem coś takiego :decayed:

d442bd0289334306med.jpg

cf1e5566c03837c8med.jpg

Turbo z RS6 :kox: Wymaga lekkiego przerobienia żeby podeszło do s4 ale nie powinno być większego problemu :)

Do tego trójnik wzmacniany od przespustnicy:

a8a0fd2ec1fe9eb1med.jpg

W następnym tygodniu reszta gratów ma być czyli:

-coolery rs4

-sprzegło rs4

-większe wtryski

-pompa walbro

-chłodnica oleju

Auto przechodzi lekie mody,info będzie na bierząco :)

Opublikowano

Ładna Esa :) No i widzę że masz dobrego dostawcę gratów - Sid'a ? Dobrze kombinuję ?

Jak dają radę tarcze Ate ? Słyszałem skrajne opinie i sam już nie wiem... Sam mam zimmermany i były właściciel tylko takie wkładał... czeka mnie niebawem wymiana i się zastanawiam trochę :)

Opublikowano
  • Autor

Ładna Esa :) No i widzę że masz dobrego dostawcę gratów - Sid'a ? Dobrze kombinuję ?

Jak dają radę tarcze Ate ? Słyszałem skrajne opinie i sam już nie wiem... Sam mam zimmermany i były właściciel tylko takie wkładał... czeka mnie niebawem wymiana i się zastanawiam trochę :)

Co do czesci zgadza się,niektóre od SID'a,ale nie wszystkie będą od niego :)

A jeśli chodzi o tarcze,kupiłem jeszcze jak auto było serią i dawały rade,po programie też nawet niezle sobie radziły,zrobiłem ok.8 tys km na nich. Teraz jednak myśle o zmianie hamulcy na wydajniejsze :kox:

Opublikowano

Fajo :) W jaką moc celujesz ? Coś z wydechem robisz czy miałeś modzone (a ja ślepak nie doczytałem na 1stronie ;) )

Opublikowano
  • Autor

Celuje w +/- 400KM :kox: Co do wydechu mam tylny tłumik remusa zarzucony jeszcze przez poprzedniego właściciela,do tego wycięte katy. O wydechu całym też myśle zeby zmienić na jakieś 3",ale narazie zostane przy tym,dorobi się tylko downpip'y :) W okolicach wakacji będe chciał zmienić hamulce,zawieszenie i właśnie wydech,no i może przednie fotele na jakieś kubełki :decayed:

Opublikowano

Celuje w +/- 400KM :kox: Co do wydechu mam tylny tłumik remusa zarzucony jeszcze przez poprzedniego właściciela,do tego wycięte katy. O wydechu całym też myśle zeby zmienić na jakieś 3",ale narazie zostane przy tym,dorobi się tylko downpip'y :) W okolicach wakacji będe chciał zmienić hamulce,zawieszenie i właśnie wydech,no i może przednie fotele na jakieś kubełki :decayed:

Ładnie :) Pozazdrościć choć z autopsji znam temat przeszkód w drodze do celu ;) i walki o każde 10ps :)

Wydech coś firmowego planujesz czy custom jakiś ?

Opublikowano

Szukuje sie piekny projekt :good:

Opublikowano
  • Autor

Wiem ze nie bedzie łatwo ale narazie zaciskam zęby i myśle pozytywnie :decayed: Z wydechem jeszcze nie wiem dokładnie bo i tak bede dopiero na wiosne coś planował,może custom jakiś :naughty: Wszystko wyjdzie w praniu,narazie zbieram niektóre części i czekam az Adam wróci z urlopu i wyjmie serducho z auta :gwizdanie: Info będzie bierzące :kox:[br]Dopisany: 21 Styczeń 2009, 11:07_________________________________________________Dziś doszły intercoolery od RS4 :kox:

aceab45eab69ef93med.jpg

a2244877683abf5cmed.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pozdrawiam chłopaków na WR-ach!! :)

Opublikowano

Fajne autko, też się zastanawiam w przyszłości na s4 tylko kolego ile Ci paliła seria po mieście?

Opublikowano

Zmiana planów ze sprężarkami ??

Opublikowano
  • Autor

Fajne autko, też się zastanawiam w przyszłości na s4 tylko kolego ile Ci paliła seria po mieście?

W mieście mieściłem się w ok.12-13 l przy normalnej jezdzie. Czasem spaliła mniej,czasem więcej :decayed:

Zmiana planów ze sprężarkami ??

Niestety tak :gwizdanie: Niestety po wyjęciu silnika doszły nieplanowane koszta i nie wiem czy bym się wyrobił,a ze bede chciał zmienic auto w tym roku nie pchałem sie na grubo. Beda zarzucone coolery rs4,chłodnica oleju,świece rs4,poduszki pod silnikiem,skrzynia .. Bedzie odświeżona do sezonu letniego :)

Jeśli ktoś jest zainteresowany turbo jest do sprzedania,nie było przeze mnie używane.Prosze na PW jeśli ktoś chce wiecej info :)

Opublikowano

16 l. musisz liczyc srednio :)

Gelon jesli nie tajemnica powiedz co to za niespodziewane koszta sie pojawily przy wyjeciu silnik ? Ja tez zakupilem takie sprezarki z RS6 :) narazie jestem na etapie kompletowania gratów i stanelo na coolerach z RS4 ktorych nigdzie nie moge dostac (ewentualnie ASO ) mysle o jakis customach albo o fmicu.

Ps. Jesli auto idzie do sprzedania to po co modzic :) Ja chetnie coolery odkupie

Opublikowano
  • Autor

Modzić nie bede na grubo,ale chce jeszcze poupalać przez lato,a że lubiała łapać temp. to wole zrobić i coolery i chłodnice oleju,tak więc nie sprzedaje :decayed: Mi się udało trawić na allegro poniżej 1000zł za dwie sztuki :)

Jeśli chodzi o koszta to pojawiło sie kilka wycieków,m.in obok rozrządu.Wszystko bedzie oczywiscie zlikwidowane,a silniczek umyty :) Dowiedziałem sie również zeby uzyskać ok.400KM musiałbym zmieniać głowice,czyli dodatkowe koszta..Sporo przerabiania,sporo grzebania ogólnie.Temat jak najbardziej do ogarniecia jednak z dość sporymi kosztami się to wszystko wiąże :wink4: A ponieważ mam inne auta na utrzymaniu musiałem ograniczyć koszta,tymbardziej,że potem musiałbym zmieniać jeszcze zawias,hamulce,cały wydech.. Przepajtam się i na jesień może sprzedam :)

Tak wyglądała jak byłem ją odwiedzić w czwartek :)

64f9cb80987a494bmed.jpg

83f42bd7953e5a9bmed.jpg

Opublikowano
Dowiedziałem sie również zeby uzyskać ok.400KM musiałbym zmieniać głowice

Bzdura.....

Opublikowano

Jaką chłodnicę oliwy moncisz ? Pochwal się bom ciekaw by i to u siebie poprawić ... co seryjnie a nie dali jak w rs ;)

Opublikowano
  • Autor

Jaką chłodnicę oliwy moncisz ? Pochwal się bom ciekaw by i to u siebie poprawić ... co seryjnie a nie dali jak w rs ;)

Jeszcze dokładnie nie wiem jaka będzie :) Jak tylko będzie to rzuce fote i więcej info.

Opublikowano

fajna furka, jest czym na trasie jechać :hi: . powiem wam szczerze że jak widzę silnik wyjęty to mnie ciarki po krzyżu przechodzą od razu. Ale przejechałbym się takim szatanem :evil: