Pio_p Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 Witam mam problem z samochodem. Posiadam a4 1.8 t aeb obecnie jeżdżę bez termostatu po wsadzeniu termostatu silnik się przegrzewa.Jak jest wyjęty to wszystko jest ok.Wymieniałem już dwa razy termostat i na każdym jest tak samo.Mailem wyjęta pompę wody i jest ok. Również miałem odłączoną nagrzewnice i połączone ze sobą rury i wciąż się przegrzewał nie chce się otworzyć termostat dolna rura od chłodnicy jest zimna . Jeździłem bez termostatu przez kilka miesięcy ale zbliża się zima i przydało by się naprawić tę usterkę. Help !!
Magicbattle Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 jakie miales objawy przegrzewania silnika? wsadz termostat do garnka i gotuj zobacz czy sie otwiera. dziwna sprawa moze masz jakis kanal zatkany. trzeba by zrobic plukanke kanałów silnika ale to trzeba dobrze zrobic zeby nie bylo zatkanego kanalu bo po silniku. do mechanika jesli nie masz za duzo pojecia miejsca bo kanal trzeba i widzy na temat plukania
Pio_p Opublikowano 28 Października 2012 Autor Opublikowano 28 Października 2012 sprawdzalem termostat sie otwiera podczas gotowania poza tym pisalem ze wymienialem dwa razy i caly czas tak samo.Silnik gdy ma termostat wsadzony to bardzo szybko sie nagrzewa i temp rosnie i gorny wąż od chłodnicy jest twardy od cisnienia i jak sie nagrzeje to bulgocze
Mariusz96 Opublikowano 28 Października 2012 Opublikowano 28 Października 2012 sprawdzalem termostat sie otwiera podczas gotowania poza tym pisalem ze wymienialem dwa razy i caly czas tak samo.Silnik gdy ma termostat wsadzony to bardzo szybko sie nagrzewa i temp rosnie i gorny wąż od chłodnicy jest twardy od cisnienia i jak sie nagrzeje to bulgocze Witam moim zdaniem to pompa jest wadliwa na wirniku się obraca ....ja tak miałem.
Pio_p Opublikowano 28 Października 2012 Autor Opublikowano 28 Października 2012 miałem wyciągniętą pompe i sprawdzalem wirnik i jest ok mialem cos takiego ok rok temu wyciągnełem termostat pojezdzilem troche bez niego i wsadzilem go spowrotem i bylo wszystko ok.ale teraz to niezadzalalo
Magicbattle Opublikowano 29 Października 2012 Opublikowano 29 Października 2012 czyli masz cos zatkane nie ma dostatecznego przeplywu na malym obiegu i ci sie gotuje i dlatego bulgocze. musisz zrobic dobra plukanke jesli mowisz ze pompa w porządku.
Pio_p Opublikowano 30 Października 2012 Autor Opublikowano 30 Października 2012 tak mialem wyciagnietą pompe wody nie bylo sensu jejwymieniac bo byla dobra
Rekomendowane odpowiedzi