Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Awaria wycieraczek. Pomocy!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W ostatnich dniach mam problem z wycieraczkami. Przy włączeniu pracują normalnie lecz przy powrocie przełącznikiem w pozycję 0 wycieraczki staja w tym miejscu w jakim zostały wyłączone. Przy użyciu spryskiwacza szyb wycieraczki dwukrotnie przejadą szybę po czym staja w pozycji pionowej, Powrót do pozycji dolnej muszę wykonać przyciskając włącznik wycieraczek na pozycję w dół na tzw jedno przetarcie szyby i to jeszcze w odpowiedniej chwili puścić przełącznik aby trafić w pozycję na dole. Dodaje, że podczas naciśnięcia przełącznika w dół na funkcje przetarcia szyby mogę zatrzymać wycieraczki w każdym miejscu w momencie puszczenia włącznika wycieraczek. Czy ktoś może mi powiedzieć co się stało jak temu podołać, nie co mnie to irytuje. Proszę o pomoc

Opublikowano

sprawdz najpierw przekaznik 377 jest od wycieraczek

jak go podmienisz i bedzie to samo znaczy silniczek uklekl, przerabialem to i mialem podobnie tyle ze po wylaczeniu wycieraczek jeszcze majtaly troche i stawały gdzie chcialy, pozniej jak wymienilem silniczek i go rozebralem to wiedzialem co sie stalo

raczej napewno bedzie jego wina

Opublikowano
  • Autor

gdzie szukac tego przekaźnika

Opublikowano

Za puszka bezpieczników, idzie tam włożyć chuda łapę, jak masz bochny musisz zdjąć obudowę pod kiera i masz elegancki dostęp, duży czarny z białym napisem 377 tylko teraz nie wiem czy on jest tylko od wersji z czasowymi czy bez czasu też, zależy jakie ty masz

Opublikowano
  • Autor

popatrze. wiem jedno jak włączam wycieraczki słysze cyknięcia przekaźnika z okolic podnóżka. I czy to by była wina silniczka jeśli chodzi na wszystkich trzech biegach

Opublikowano

obstawiam silnik - padło "zliczanie" obrotów

Opublikowano

No raczej to o stawiałem i obstawiam od początku , bo u mnie to samo padło w silniczku po zatarciu sworzni ze przy każdym zapłonie wycieraczki startowaly :facepalm:

Na alledrogo z rs4 z tego co pamiętam za 100 wytargalem razem z ramionami bo moje się pogiely od tych zapieczonych sworzni

Autorze w razie dobierania silniczka patrz koniecznie na numery bo szło kilka rodzaji w zależności od rocznika

Opublikowano
  • Autor

doraźnie usterka usunięta. zdjąłem zaślepki wycieraczek trochę oleju do przekładni automatycznych na mocowanie wycieraczek i śmigaja aż miło patrzeć staja gdzie powinny wszystko wróciło do normalności. Czeka mnie zatem czyszczenie i smarowanie całego mechanizmu. Dzięki za pomoc