Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

turbina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie ostatnio blokowało mi turbine przy 110 km/h przy zgaszeniu i odpaleniu było normalnie wczoraj turbo wogole nie dziala audi jezdzi jak zwykły diesel . i teraz tak czy to turbina ? i czy podejdzie mi turbina z 110 km ? albo jaką turbine polecacie ? ja mam a4 b5 1.9 tdi 90 km

Opublikowano

Zrob diagnostyke za pomoca VCDSa, wrozek tutaj nie ma

Opublikowano

gdybym miał już wymieniać turbina na tą od AFN to wolałbym z AWX'a wrzucić, pieniadzę praktycznie te same, jeśli chodzi o używkę, a możłiwości zdecydowanie lepsze :wink:

Opublikowano

+koszt przerobienia ukladu

Opublikowano
  • Autor

no właśnie w przyszłości chciałbym zeby miał wiecej koni jakies 140 km doradzicie mi co bym musiał kupić ? bo jednak 90 km to mało

Opublikowano
  • Autor

ile bys chciał za używane wtryski ? możesz mi powiedziec co to jest fmic i korekta softu na czym to polega

Opublikowano

moim zdaniem nie ma co się bawić w: najpierw wtryski i program, za jakiś czas turbo i co.... i korekta potem coś i potem coś. Zebrać wszystko do kupy i jazda na korekte/program.

Opublikowano
możesz mi powiedziec co to jest fmic i korekta softu na czym to polega

FMIC - jest to centralnie zamontowany intercooler. Seryjnie jest intercooler niewielkich rozmiarów i schowany jest w lewym nadkolu, przez co nie chłodzi tak dobrze powietrza.

Opublikowano
  • Autor

No to teraz juz wiem co to jest fmic dzieki :)

ale nie mam np tyle kasy zeby odrazu wszystko zrobic miałbym kase na wtryski wyciecie kata. no i niewiem ile program kosztuje

Opublikowano

Zacznij od doprowadzenia auta do porządku! bez tego każde zwiększenie mocy będzie rodzić jeszcze więcej problemów!

Nie napisałeś jaki w końcu masz silnik 1z, AHU, ALH? wszystkie były 90km, ale turbinę możesz mieć na zmiennej geometrii (co świadczą objawy) albo na stałej przy której nie miałbyś takich objawów, przynajmniej w 1z.

Jak już wszystko będzie ok to zacznij od wtrysków.

Koszt chipa na kompie 8bit to chyba około 1200zł ale to koledzy będą pewnie lepiej poinformowani.

Opublikowano
  • Autor

to chyba sobie odpuszcze jak 1200 program kosztuje ;/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

z tym odcieciem turbiny to podcisnienia sa uszkodzone albo filterki zabrudzone, nie wiem jak masz w audi ale ja w bmw 320d mialem filterki brudne i mi odcinalo doladowanie przy 120km/h, wystarczy je wyczyscic acetonem i wszystko powinno byc spoko:D