Lukasza4trzebin Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Panowie moglby mi ktos powiedziec bo jestem nowym posiadaczem audi. Ile jest poduszek pod silnikiem i w ktorych mniej wiecej miejscach. Otoz mam problem z drzeniem samochodu. Jak samochod stoi zapalony na wolnych obrotach to czuc jak na cala bude przechodza drgania, przy gazowaniu nasilaja sie. Musze zobaczyc czy aby napewno ktoras poduszka nie jest zerwana ale narazie niewiem gdzie one sa. A moze koledzy z Trzebini Chrzanowa moga mi polecic dobrego mechanika od Audi na naszym terenie ?
WydRos Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Poduszki są 2, ale nie obstawiaj ich od razu. Może być dwumas, tłumik, wtryski, itp itd. Jest dużo tematów na forum o drganiach.
pioteros Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 poduszek silnika jest 3, skrzyni 2, jedna mala jest na pasie przednim pomiedzy chlodnica a blokiem a jesli chodzi o drgania, sprawdź wydech zaczynając od złącza elastycznego czyli tzw. plecionki, zobacz czy nie ma miejscowych czarnych okopceń, jeśli są, to znaczy że tamtedy uciekają spaliny robiąc rezonans u mnie rezonuje na przykład końcowy wydech, pewnie się wypalił, i powoduje też drgania
MATIUS Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 co do drganiia to może być też plecionka poduszek pod silnikiem są dwie prawa i lewa natomiast z prozdu jest tak zwany odbuj coś takiego żeby w razie zerwaniua poduszek silnik nie wywaliło przez maskę
Rekomendowane odpowiedzi