Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parująca przednia lampa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy miał ktoś problem z parującymi przednimi lampami w ALL B6. Dziś rozbierałem lampy ori i myślałem że problem tkwi w przytkanych odpowietrznikach jednak po umyciu i osuszeniu lampy przedniej prawej bo tylko w niej ta usterka występuje,założyłem zaświeciłem światła mijania i po wyłączeniu znów usterka wróciła.Dodam że nigdy wcześniej tej usterki nie było a lampy są ori,usterka występuje od 5 dni.Bardzo proszę o pomoc.

Z góry dziękuje.Pozdro

Opublikowano

znajdż sobie w sklepie silikon specjalny do uszczelnienia lamp (nie dawno kupywałem do opla znajomego) i weź objedź tym silikonem do okoła lampę może tam coś jest nie chalo

Opublikowano
znajdż sobie w sklepie silikon specjalny do uszczelnienia lamp (nie dawno kupywałem do opla znajomego) i weź objedź tym silikonem do okoła lampę może tam coś jest nie chalo

nie rub tego. na 95% parowanie lampy nie jest zwiazane z neiszczelnoscią na klejeniu. chyba ze jest gdzies peknieta lampa.

najpierw napisz jakie to lampy. bo jak bix to na 99,9% parują przez nieszczelne układy regulacji. w zwykłych lampach ten problem tez wystepuje ale zadziej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam na 100% nie bede sylikonem nic uszczelniał.Lampy bez xenonów i nigdy wczesniej nie było problemów z parowaniem.

Opublikowano

Ja mam bixy i też mi parują. Czyli mogę domniemywać że chodzi o układy regulacji? To się jakoś wymienia? Co zrobić żeby nie parowały?

Opublikowano

U mnie ten sam problem... w prawej lampie to az nieraz są krople wody :kwasny: po umyciu paruje cała i wyglada to dupnie :facepalm:

Opublikowano

Poszukajcie dokładnie na forum. Było o tym setki razy. Ktoś wklejał nawet tutoriale krok po kroku co rozkręcić i wymienić. Pamiętam, że chodziło o wyczyszczenie i wymianę oringa (uszczelki) w układzie regulacji pionowej.