mo2 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam. Dzisiaj mi zaczął harczyć jeden woofer w półce. Ogólnie oba głośniki kupione w zeszłym miesiącu, wiec . Mam pytanko warto go naprawiać ? Jakie są koszta ? Czy szukać używki, ale z tym przy moim szczęściu to różnie bywa...Może są jakieś sensowne zamienniki? pozdrawiam
miro1983 Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 nie ma sensu naprawiac. Kup uzywke.
mo2 Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Opublikowano 7 Listopada 2012 Z zamienników nic ? Na allegro jest kilka pozycji z dystansami ale wszystkie 4ohm, więc raczej lipa. Używki jednak cięzko dostać Teraz juz wiem, że miałem farta kupując praktycznie na życzenie 2 sztuki...
miro1983 Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 daj ogloszenie w dziale KUPIĘ, to znacznie ulatwi poszukiwania.
miro1983 Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 musisz je co jakis czas "odswiezac" zeby bylo na pierwszych stronach.
mo2 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 Dzięki za info. Już odświeżone ---------- Post dopisany 20-11-2012 at 16:28 ---------- Poprzedni post napisany 10-11-2012 at 00:16 ---------- Jednak regenearcja . Zauważyłem odklejoną część kopułki i zamierzam ją skleić na nowo. Mam tylko pytanie co do kleju. Na miejscu posiadam coś takiego CX-80 SILV WELD dwuskładnikowy klej epoksydowy w wygodnej strzykawie dwutłokowej - Sklep internetowy FERRO-MET oferuje profesjonalne zabezpieczenia mienia, drzwi antywłamaniowe, systemy kontroli dostępu - da radę, czy szukać czegoś innego? Tak to wygląda : <br /><br />
misiek547 Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 nie wiem czy epoksyd nadaje się do klejenia papieru ale jakoś mi te połączenie nie pasuje z cyjanoakrylem też bym nie ryzykował a czym to skleić dobre pytanie ale myślę że najrozsądniej będzie użyć poczciwego butaprenu
mo2 Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 W opisie jet papier, więc.... Cyjanoakryl zdecydowanie odpada. Kopułka sklejona, jutro testy
misiek547 Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 spoko ale z tego co wyczytałem to ludzie co robią i regenerują głośniki używają budziola tak jak byś kiedyś na przyszłość potrzebował a mam nadzieje że głośniczek będzie ładnie pukał
szeryf Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 W opisie jet papier, więc.... Cyjanoakryl zdecydowanie odpada. Kopułka sklejona, jutro testy I jak, pomogło? W sumie na próbę mogłeś sprawdzić bez przyklejonej kopułki, czy charczy czy nie, ale jest duże prawdopodobieństwo że odklejona kopułka mogła powodować taki efekt
mo2 Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Opublikowano 22 Listopada 2012 Głośnik juz zamontowany i bangla aż miło . Oczywiście, że sprawdzałem jak gra bez kopułki. Moje wrodzone nadmierne lenistwo nie pozwala mi na działanie bez uzyskania pozytywnych efektów
szeryf Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 No to git, obyło się bez kupna nowego
Rekomendowane odpowiedzi