Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi B8-Esp fault, Tpms,Parking Brake Malfunktion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem chyba z ESP/Abs.

Zaczęło się od chwili kiedy jadąc nagle poczułem delikatne szarpnięcie-myślałem,że może noga mi z gazu spadła.Przejechałem jeszcze 1kilometr i pojawiła mi się Esp Fault, i zaraz potem Tpms, Parking Brake Mulfunktion oraz migająca kontrolka świec żarowych.

Pojechałem na diagnozę do ASO.

Stwierdzili" błąd transmisji między sterownikami"-podejrzewają winny sterownik abs/esp.

Skasowali błąd-przejechałem 300km i znów mi się pojawiły powyższe kontrolki.

Czy miał ktoś podobny problem?

Czy jak się pojawi kontrolka Parking Brake Mulfunktion-dalsza jazda powinna być zakończona od razu?

Opublikowano

A w jakim sterowniku go wykryli bo tu widze ze bład jest ale hamulca elektrycznego :wink:

Podaj numer błedy .

• 8 lat później...
Opublikowano

Hej, odgrzebuję temat, bo mam podobną sytuację: błędy TPMS, ESP, hamulca postojowego, układu poziomowania świateł i (dzisiaj dodatkowo) czujników parkowania i kamery cofania. Ktoś miał coś podobnego? Jadę jutro na diagnostykę, podejrzewam czujnik ABS albo wiązka, bo te układy z pozoru nie związane ze sobą, ale pewnie wszystkie korzystają z czujnika ABS.

Opublikowano
23 minuty temu, Cytryn napisał:

Hej, odgrzebuję temat, bo mam podobną sytuację: błędy TPMS, ESP, hamulca postojowego, układu poziomowania świateł i (dzisiaj dodatkowo) czujników parkowania i kamery cofania. Ktoś miał coś podobnego? Jadę jutro na diagnostykę, podejrzewam czujnik ABS albo wiązka, bo te układy z pozoru nie związane ze sobą, ale pewnie wszystkie korzystają z czujnika ABS.

Bez autoscanu nie ma sensu polemizować. Wrzuć tu pełny autoscan to zobaczymy co się tam dzieje. 

Opublikowano

Update: okazało się, że to czujnik ABS, tak jak podejrzewałem, nie mam skanu z komputera, ale nie było sygnału z czujnika. Zostawiam dla potomnych :)