Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewane lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I brak podgrzewania, brak napięcia na przewodach. Sprawdzone przy temp.<5oC jak i przy włączonym podgrzewaniu tylnej szyby. Gdzie szukać przyczyny?

Opublikowano

Sprawdź bezpiecznik nr 9, on odpowiada za podgrzewanie lusterek i wkładek zamków.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzony. Co dalej ?

Opublikowano

A masz na wyposażeniu podgrzewanie lusterek na 100%? Bo sam fakt że kabelki masz poprowadzone w lusterku do podgrzewania nie oznacza że masz podgrzewane.

Opublikowano
  • Autor

Dobre pytanie. Nie mam wlepki z kodami. Generalnie auto dość dobrze wyposażone, więc domyślam się, że powinny być. Miałem dekodowany vin na jakimś forum, ale bzdury wyszły.

Opublikowano

Mam ten sam problem z lusterkami tylko że a4 b8 niby wszystko ok a nie grzeją, a jest napewno ogrzewanie lusterek, tylko bezpiecznika u siebie nie sprawdzałem bo nie wiem który ale tylna szyba grzeje

Opublikowano
Dobre pytanie. Nie mam wlepki z kodami. Generalnie auto dość dobrze wyposażone, więc domyślam się, że powinny być. Miałem dekodowany vin na jakimś forum, ale bzdury wyszły.

hmm, w instrukcji jest napisane że lusterka grzeją się po włączeniu zapłonu - trochę bez sensu. Ale jeżeli po zdjęciu lusterka nie widać przyklejonych mat, to podgrzewania nie miałeś.

Masz tu dobry temat co zrobić aby dorobić podgrzewany lustra małym kosztem:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-podgrzewane-lusterka-wersja-instalacji-88385/

Mam ten sam problem z lusterkami tylko że a4 b8 niby wszystko ok a nie grzeją, a jest napewno ogrzewanie lusterek, tylko bezpiecznika u siebie nie sprawdzałem bo nie wiem który ale tylna szyba grzeje

Sprawdź w instrukcji obsługi który to bezpiecznik i go w razie czego wymień. Jeżeli nie pomorze to masz spalone maty grzewcze.

Opublikowano
  • Autor

Maty są. Z tego co wiem lusterka w przedlifcie grzeją po włączeniu podgrzewania tylnej szyby, poliftowe gdy temp. spadnie poniżej 5 stopni. Dziwne by było jakby grzały bez włączania zapłonu, bo po co? Co do tematu, to fakt, dobry tyle że nie do mojego auta...

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 18:17 ----------

Chyba trzeba będzie jednak ściagać boczki...

Opublikowano
Maty są. Z tego co wiem lusterka w przedlifcie grzeją po włączeniu podgrzewania tylnej szyby, poliftowe gdy temp. spadnie poniżej 5 stopni. Dziwne by było jakby grzały bez włączania zapłonu, bo po co? Co do tematu, to fakt, dobry tyle że nie do mojego auta...

hmm, w instrukcji jest napisane że lusterka grzeją się po włączeniu zapłonu - trochę bez sensu.

Jak napisałem "bez sensu" to na myśli miałem że grzeją w każdą temperaturę, za każdym razem po włączeniu zapłonu. Tak było napisane w instrukcji obsługi.

Opublikowano

Sprawdź w instrukcji obsługi który to bezpiecznik i go w razie czego wymień. Jeżeli nie pomorze to masz spalone maty grzewcze.

Niemożliwe żeby obie maty nagle naraz się wypaliły w 3 letnim aucie, to się stało po tym jak się bawiłem vagcanem :)))) a teraz nie wiem jak to cofnąć :))) eh może kidyś do tego dojdę

Opublikowano

Witam na mojej tablicy bezpiecznikowej nie ma włożonego bezpiecznika nr.9 a w książce WKŁ "Sam naprawiam samochód" H.R.; Etzold pisze że lusterka są spięte razem z ogrzewanie szyby tylnej ? A w moim przypadku czasami działają maty a czasami nie w czym może być problem ??? :kwasny: ogrzewanie tylnej szyby działa prawidłowo !