paypal Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Witam, Jak w temacie, klima wyłaczona a z jednej kratki na szybe - od strony pasazera leciutenko dmucha powietrze. Jest to o tyle uciazliwe iz momentalnie zaczyna parowac szyba. Nie wiem czy ma to cos wspolnego (zapewne), ale dzis przeprowadziłem mała dezynfekcje plakiem. Mozliwe ze rurka którą włozyłem do srodkowych kratek cos uszkodziła ?? Przy okazji, jedna z kratek srodkowych nie do konca chodzi tak jak powinna - zapewne zerwał sie ten mechanizm ruszania. Jak demontuje sie ta kratkę - chodzi o wyciagniecie - trzeba demontowac całą konsole przednią ?? Kolejna sprawa - bardzo czesto gdy włacze klime i idzie ona na stopniu EKO paruja mi przednie szyby, gdy włacze normalny tryb od razu para znika - filtr pyłkowy jest nowy :mysli:
Luqas26 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Opublikowano 13 Czerwca 2008 bardzo czesto gdy włacze klime i idzie ona na stopniu EKO paruja mi przednie szyby, gdy włacze normalny tryb od razu para znika - filtr pyłkowy jest nowy W trybie ECON klima jest wylaczona
adams78 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Ludzie, zaglądacie czasem pod maskę? Włączoną klimę słychać wyraźnie po pracy wentylatora, można to też ocenić wzrokowo. Parowanie szyby przy włączonym nawiewie zazwyczaj oznacza uszkodzoną nagrzewnicę, towarzyszy temu słodkawy zapach płynu. Sprawdzałeś poziom? Od dawna masz to auto?
paypal Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2008 Poziom sie nie zmienia, tutaj na pewno jest wszystko OK. Na chwile obcna usterka nie wystepuje, moze poprostu przy uruchamianiu jakis silniczek odpowiedzialny za te wszystkie kratki nie zadziałał. Poki co jest wszystko OK. Co do parowania szyb - nawet gdy mam właczoną klime bardzo czesto jest tak iz w momencie właczenia momentalnie zaparowuja mi szyby aby zaraz po 4sek znów odparowało. Wystepuje to tylko przy właczeniu kliematyzacji, ale to zapewne wina nagrzanych i wilgotnych przewodów doprowadzajacych ?? Aha, Adams, bez obrazy, ale aby zagladac pod maske trzeba miec o tym jakies pojecie, ja go nie mam, wiec po co mam tam zerkac ?? Chyba jedynie po to aby nalac płynów.
Rekomendowane odpowiedzi