Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szarpe, przerywa, brakuje mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh, jakis czas temu , z 3 tyg temu wjechalem w mega kaluze, zgaslo mi punto ale odpalilo, przez jakis nie palil na wszystkie gary, nie bylo mocy etc, ale po paru km przeszlo i bylo ok , bylo to z 3 tygodnie wczesniej, a wczoraj rano chce jechac do roboty...odpalam , przelaczam na gaz... jade chwile i szarpie , krztusi , brak mocy, czy to gaz czy benzyna, na benzynie troszke lepiej jest, ale tez dlawi go. Dojechalem do roboty jakos, myslalem ze mu przejdzie, ale nie, do domu tez wracalem powoli i dusilo gada ze masakra, jak cisnalem gaz to jeszcze bardziej go mulilo, jak delikatnie gaz trzymalem, to cos tam jakos jechal, ale szalu nie bylo. Udalo sie dojechac i teraz ... co to moze byc ? Swiece ? Kable ? Czy moze cos innego ?

Wiem, ze to nie forum o fiacie, no ale mam nadzieje ze pomozecie :)

---------- Post dopisany at 12:39 ---------- Poprzedni post napisany at 10:24 ----------

dodam, ze kable WN zmienilem i problem dalej jest, nawet teraz nie odpala...bo chcialm podjechac pod garaz i nawet nie odpalil, kreci kreci i nic, nawet strzelil z wydechu, ale to pewnie przez to ze nacisnalem gaz przy probie rozruchu ... nie odpalil ani przed wymiana kabla ani po

Opublikowano

No wiec tak, poszedlem do auta sprawdzic cewki, czyli wyjalem swiece jedna i podlaczalem kazdy przewod do niej i byla iskra. Samochod nawet w pewnym momencie odplalil i zgasl, to wkrecilem swiece, zalozylem wszystkie przewody i odpalil. Czyli maly sukces ... pochodzi ltroszke , pracowal rowno, no to wsiadam i jade pod garaz, bylo w miare ok, przelaczylem na gaz bylo chwile ok i pozniej go troszke dusilo, ale ze zblizal sie czas tankowania, to nie wiem czy to nie przez brak tego paliwa, bo na benzynie chodzi juz w miare ok, czasem cos lekko jakby go przymulalo, ale to delikatnie , ale tak t jest super w porownaniu do tego co bylo, pozniej mysle zajechac i zatankowac gaz i sprawdzic jeszcze na gazie jak jest. Kolega mi poradzil, ze moze swiece jeszcze sa nie dobre, i ktoras moze przerywac, bo ta kto juz pali etc i dosc ok chodzi, tylko czasem lekko cos jest wyczuwalne.

Po sprawdzeniu iskry dzwonilem do kolegi i mowil ze skoro jest uskra to cewki dobre, ma racje ? Co wy byscie jeszcze sprawdzili ?

Opublikowano

Kiedyś miałem eduro 200cc jak sciaglem swiece dalem do masy iskra była ale w komorze spalania iskra była słaba nieraz odpalał itp cewka dawala za slabe napiecie. Sprawdz jaki napiecie daje.

Opublikowano

Jak ?

---------- Post dopisany at 16:34 ---------- Poprzedni post napisany at 14:46 ----------

Zatankowalem gaz i jest tez niby ok, ale na benzynce jak pod gorke jechalem po umyciu auta, to cos jeszcze go zmulilo lekko

---------- Post dopisany 19-11-2012 at 18:47 ---------- Poprzedni post napisany 17-11-2012 at 16:34 ----------

Dzis wiadlem, zeby do marketu podjechaci zas mulilo go, brakowalo mocy- czy to gaz, czy to benzyna, na gazie jeszcze strzelil ... wymieniac swiecie ?