predipl Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 witam. Mam dziwny problem z gazem (sekwencja) mianowicie jak dam gazu w podłogę oczywiście przy nagrzanym silniku to dziwnie coś buczy (jakby stare zajechane łożysko) taki objaw jest tylko na gazie, ktoś mi powiedział ze membrama w parowniku wpada w drgania. Ale ja to czuje aż w nogach (prawie jak mrowienie) miał ktoś moze już taki problem??
mateogda Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 ktoś mi powiedział ze membrama w parowniku wpada w drgania Jaki ten reduktor (parownik) masz zamontowany, napisz coś o instalacji.
Ryś Opublikowano 13 Czerwca 2008 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Popraw temat, bo ja np. zastanawiałem się o jakie "UCZENIE" chodzi? ...a to chodzi o buczenie...
predipl Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 Gas sekwencyjny .Reduktor mam marki Arctic dzwoniłem do producenta to pwiedział ze Membrama w nim wpada w drgania i to tak słychac (wada fabryczna reduktora) niewiem jak dalej tak bedzie to mam przyjechać i wymienią mi reduktor.
mateogda Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Był podobny problem w reduktorach innego producenta (niechce robić antyreklamy bo sprzęt jest naprawde dobry), tam wystarczyło rozwiercić jeden przelot i rezonanse znikały. W następnej partji wadę usunięto. Skoro masz gwarancję to się nie zastanawiaj, jedź niech wymienią.
predipl Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2008 tak też zrobię, w tygodniu pojade niech mi go zmienią. a zpaomniałem dodac że dzieje się tak tylko w gorące dni.
Rekomendowane odpowiedzi