Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wlacznik swiatel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zmienilem wlacznik swiatel z 8E0 941 531A na 8E0 941 531B

jakie powinno byc kodowanie zeby dzialal tryb AUTO

ja mam u siebie kodowanie skandynawskie "00012"

i na czym polega tryb AUTO ?

Opublikowano
  • Autor

no pewnie ze czytalem :)

z tego wnioskuje ze tryb "auto" dziala tylko do MCE "F" i czujnik swiatla w lusterku ?

dobrze kombinuje ?

Opublikowano
no pewnie ze czytalem :)

z tego wnioskuje ze tryb "auto" dziala tylko do MCE "F" i czujnik swiatla w lusterku ?

dobrze kombinuje ?

bardzo dobrze:wink:

Opublikowano
  • Autor

to kichy to :/

Opublikowano
to kichy to :/

Niestety kolego ale wlacznik AUTO to czesc ktora wspolpracuje tylko z MCE F oraz lusterem z czujnikiem zmierzchu.Wlacznik juz masz to moze warto pojsc dalej.

Opublikowano
  • Autor

niestety ten etap doposażania autka muszę zamknąć, bo mam na głowie problem z doładowaniem turbiny

Opublikowano

no dobra ... a to.... :??????

Swap włącznika A na B (pod kątem przygotowanie do uruchomienia czujnika światła):

Mostkujemy piny 7 i 16 w włączniku świateł (dzięki temu połączeniu zasilimy żółtą diodę AUTO). Oprócz tego pin 7 łączymy z pinem 29 w 32-pinowej kostce MCE (uruchomienie automatycznego włączania świateł gdy włącznik ustawiony zostanie w pozycji AUTO). Następnie łączymy pin 1 przełącznika świateł z pinem 18 w 32-pinowej kostce MCE (ucinamy ori czarny kabelek doprowadzony do pinu 1 w przełączniku świateł, izolujemy go i zostawiamy luzem).

Nie bedzie to działać tak że przełącznik na stałe w pozycji auto i swiatła same się zapalają po odpaleniu silnika ? bez względu na litrkę modułu ?

Opublikowano
  • Autor

z tego co mi napisali to literka AUTO działa tyko z lusterkiem z czujnikiem światełka

Opublikowano

to sorry za zamieszanie. zawsze myslałem że do instalacji Low można dołożyć włącznik High .pozamieniać piny i gotowe. czujnik owszem jeśli miały by się zapalać same w czasie jazdy (np wjazd do tunelu) .bez czujnika to kilka sekund po włączeniu silnika same by SiĘ zapalały i świeciły aż do zgaszenia silnika.(ocywiście ustawione w pozycji auto ). Tak do tej pory myślaŁEM I zamierzałem założyć u siebie. A TERAZ ZGŁUPIAŁEM I SAM NIE WIEM .

Opublikowano
  • Autor

tez tak myślałem

ale wyprowadzono mnie z "ciemnoty"

musisz mieć:

1. wlacznik AUTO

2. MCE high - obslugujacy czujnik swiatla (w twoim przypadku to chyba z F) :)

3. wlacznik DRL

4. lusterko z czujnikiem swiatla

ja mam do tej pory tylko wlacznik :)

Opublikowano

Witam, w aucie mam włącznik zwykły bez auto, lecz mam juz nowy z auto od b7 sama funkcja auto działa prawidłowo, po odpaleniu silnika po ok 2-3sek włączaja się światła, po zgaszeniu wszystko gaśnie-czyli prawidłowo, jedynie jest problem z światłami przeciw mgielnymi za równo przednie i tylne nie chodzą, proszę o pomoc które piny należy podmienić aktualnie 531D wcześniej bez funkcji auto 531A