Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T AJL falujące obroty, nierówne przyśpieszanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę logów jak będą potrzebne dodatkowe to wykonam. Przy wykręcaniu świec zauważyłem że są okopcone czyli czarne.

Log (0 - 001,013)

Log (1 - 002,009)

Log (2 - 005)

I takie błędy

2 Faults Found:

00561 - Mixture Adaptation

15-00 - Adaptation Limit (Add) Not Reached

00561 - Mixture Adaptation

12-00 - Adaptation Limit (Mul) Exceeded

Opublikowano

do sprawdzenia szczelnosc pod cisnieniem i cisnienie paliwa . masz LPG?zrób jeszcze log z bloku 25

Opublikowano
  • Autor

LPG jest. Jak najlepiej sprawdzić szczelność i to ciśnienie paliwa?

Opublikowano

sonda do 3k obrotow jakby się gubiła, w czasie przyspieszania powinno byc stale napiecie ok 0,85-0,88V w prawie calym zakresie obrotow, u ciebie tak jest ale dopiero powyzej 3000 obrotow i pewnie od tego momentu szarpania juz nie ma? albo dziura w dolocie, kiedy turbo się rozkreca od 3000 obrotow dostaje i tak wystarczajaca ilosc powietrza i nie szarpie

Opublikowano
  • Autor
sonda do 3k obrotow jakby się gubiła, w czasie przyspieszania powinno byc stale napiecie ok 0,85-0,88V w prawie calym zakresie obrotow, u ciebie tak jest ale dopiero powyzej 3000 obrotow i pewnie od tego momentu szarpania juz nie ma? albo dziura w dolocie, kiedy turbo się rozkreca od 3000 obrotow dostaje i tak wystarczajaca ilosc powietrza i nie szarpie
No coś tak jak mówisz tylko wydaje mi się że i tak nie ma takiej mocy jaką powinien mieć w całym zakresie obrotów :whistling:
Opublikowano

Sprawdź manometrem doladowanie jeszcze, bo możesz jeździć w trybie awaryjnym i o tym nie wiedzieć ;d dobrze mieć monitoring jeśli chodzi o boost

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m

Opublikowano
  • Autor

Dodaje grupę 025

Log (0 - 025)

Opublikowano

Bulczas, udaj się do Gregora, ma fajny sprzęcik do sprawdzenia szczelności, kupę części na miejscu do podmiany i ogarniesz auto w 100% :wink:

Na gazie też się zna więc tym bardziej nie ma co kombinować, wężyki podciśnienia sobie wymień dla świętego spokoju :wink:

Opublikowano

Masz wzorcowe wręcz wartości duty cycle zaworka więc nic go nie ogranicza, tym samym wg pracuje normalnie i tym samym jeśli masz problem z doladowaniem to prędzej od strony nieszczelności, bo samo sterowanie turbem masz sprawne

Opublikowano

tak jak kolega napisał wysterowanie wyglonda ok ,przydało by sie zmierzyc cisnienie doładowania i sprawdzic szczelnosc jesli jedno i drugie bedzie ok to przepływka do wymiany .

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki panowie a więc muszę się umówić do kolegi i posprawdzać wszystko. A powiedzcie można tutaj zrobić logi turbiny tak jak w TDi? Jeśli tak to na którym kanale..

Opublikowano

Tylko to co zrobiłeś, innych sie nie da