Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Piloty mi głupieją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakiś niefart mnie trapi... ;(

Mam kłopot z kluczykami/pilotami.

Wczoraj pilot/scyzoryk olał mnie i zaniechał otwierania samochodu (szkoda że pod sklepem :wallbash: ).

Ponieważ wiedziałem, że zamek w drzwiach kierowcy jest uszkodzony (ktoś coś do niego wepchnął bo klucz do końca nie wchodzi) musiałem wchodzić przez bagażnik (dobrze że to avant!).

Podjechałem do domu, wziąłem drugi kpl kluczy i wszystko zagrało.

Pierwsze skojarzenie - padły baterie. Podjechałem do ASO VW - bo mam blisko.

Fachowcy wzięli piloty (dałem oba - coby baterie w obu powymieniać) i auto.

Po 1/2h przyszli z działającym (pierwszym ) i niedziałającym drugim (tym co działał!). Werdykt - prawdopodobnie uszkodzone "głowice" w pilotach - otwierali piloty i ponoć oczyszczali. Nie mają jednak "oryginalnego klucza do programowania kluczy" Audi (nie wiem co to za ustrojstwo) a z racji uszkodzonego zamka w drzwiach nie chcieliby unieruchomić auta i odsyłają do ASO Audi.

Teraz znów mogę posługiwać się starym pilotem -ciekawe czy jak znów mu coś "strzeli" zadziała ten drugi...

Ktoś miał podobny problem?

Wiecie może jaki może być koszt (przeprogramowania) albo realna przyczyna fanaberii pilotów?

Znalazłem gdzieś w starych wątkach na forum wzmiankę o jakiejś fabrycznej wadzie pewnej serii ale żadnych konkretów...

Pozdrawiam, RS

Opublikowano

Przeprogramowanie w ASO Audi to koszt 146PLN z groszami. Robilem to kilka dni temu, wiec cena jak najbardziej aktualna.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie dzwoniłem do Szewczyka - 200 diagnoza (z zaprogramowaniem - jeśli wystarczy).

A Ty gdzie robiłeś?

Opublikowano

ASO Rowinski-Wajdemajer na ul. Łukasza Drewny w Powsinie. Dzwon i pytaj 5442100.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.

Dzwoniłem - urlopy, mogą mnie "wcisnąć" dopiero za tydzień!

W AutoVivie proponują wpaść bez umawiania terminu

i jakoś tak miło przez telefon...

Jeszcze raz :hi:

Opublikowano

włóż niedziałający kluczyk do stacyjki..odpal i przyciskaj przyciski a najlepiej się przejedź samochodem..powinien się sam zaprogramować..

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, sprawdzę jeszcze dziś.

Dlaczego się tak dziwnie rozkodowują?!

... i jak to się dzieje, że jak jeden przestaje otwierać to drugi - bardzo proszę - otwiera.

Jak zacznie działać ten pierwszy - to zapas przestaje. :mysli:

Może przy okazji spytam:

Ma ktoś wiedze jak bez połamania zaczepów zdemontować zamek w drzwiach kierowcy - da się bez poważnych dewastacji? Jak zdjąc tapicerkę? - na forum znalazłem tylko opis do B5 z pokrętłem do otwierania szyb.

Muszę naprawić ten zamek - to w razie czego wejdę do auta jak biały człowiek a nie jak małpa przez bagażnik :>

Przy okazji zobaczę co nie sztymuje z głośnikiem bo czasem milknie do najbliższego wyboju na drodze.

Pozdrawiam, RS

[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 07:31 _________________________________________________WIELKIE dzięki adamooo .

Pomogło, drugi pilot już działa. :notworthy:

Pozostaje naprawić zamek w drzwiach...

Opublikowano

Może przy okazji spytam:

Jak zdjąc tapicerkę? - na forum znalazłem tylko opis do B5 z pokrętłem do otwierania szyb.

Muszę naprawić ten zamek - to w razie czego wejdę do auta jak biały człowiek a nie jak małpa przez bagażnik :>

Przy okazji zobaczę co nie sztymuje z głośnikiem bo czasem milknie do najbliższego wyboju na drodze.

aby zdjąć boczek odkręć dwie śruby pod zaślepką przy uchwycie do zamykania drzwi , jedna śruba jest na samym dole mniej więcej na środku boczka , kolejne znajdują się pod listwą ozdobną , która jest na zatrzaskach. PODWAżAJ OD STRONY ZAWIASóW - końcówka listwy będzie na wysunięcie. Potem cały boczek ciągnij do siebie ,jest na zatrzaskach najlepiej podważając od spodu...

Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :hi: ,

w przyszły weekend jak pogoda dopisze biorę się za te drzwi.

RS