Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odprysk od odmy w silniku co można z tym zrobić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy moim A4 1z leciał olej z silnika trudno było zlokalizować przeciek myslałem że to uszczelniacz na wale mechanik mówił że może to być przeciek z odmy i własnie tak było.Przy zdejmowaniu odmy wpadł mi kawałek plastiku z tego przewodu do silnika,samochód stoi teraz w garaż nie wiem co zrobić czy można go zapalić czy nie,spusciłem olej plastiku nie było widać

Opublikowano

chcesz pewnie uniknac demontu miski - to zalezy jak duzy jest ten kawałek...w układ sarowania napewno nie wpadnie bo w smoku jest sitko gorzej jak trafi w trakcie pracy w sitko i sie zaczepi-ograniczy to dostarczenie oleju co moze spowodowac przytarcie...- ja bym zlal olej i wlał przez bagnet benzyny ekstrakcyjnej - oliwa sie rozpusci i ten kawałek skads tam sie odkleji i moze wplynie jak bedzesz spuszczał z miski ta benzyne.a jak nie tu cisnienie i przez mirke dmuchac...moze trafisz

Opublikowano

A jak benzyna wpłynie na uszczelniacze???? lepiej tego nie stosuj. Ja bym jeździł nie zatka ci smoka na tyle ze nie będziesz miał smarowania, a jak coś to przecież masz kontrolkę oleju. Zostaje jeszcze zwalić miskę, ale ja bym się w to nie bawił.

Mieliśmy kiedyś passata na warsztacie ( nie pamiętam co tam było robione) po zdjęciu miski okazało się, że w smoku jest kawałek szmaty :D, a samochód jeździł.

Opublikowano
  • Autor

też tak pomyslałem żeby w otwór odmy w bloku nalać mu ropy i może wypłucze ten kawałek który miał około 1,5cm długosci i szerokosci 0,5 benzyna jest trochę sucha ,dzwoniłem też do mechanika kazał przyprowadzić samochód zawsze u niego robie jakies poważniejsze sprawy ciekawe co on zrobi,z drugiej strony macie racje przecież jest sito na smoku i nie przepusci wiekszych kawałków różnych materiałów dalej

Opublikowano

jezeli chcesz juz czegos nalac to oleju.

Plastik w misce moze sie okazac problem gdy trafi w niego obracajacy sie wał.

Opublikowano

Wał tego plastiku nawet nie poczuje :D. Kiedyś w Vento odpadł mi ze smoka ten chlapacz i wał po nim jeździł. :D Nie wiedział bym o tym gdybym miski nie zdjął.

Opublikowano

W 1.6 TD miałem w misce olejowej 2 nakrętki na śrubę M8 i 3 podkładki pod śruby :grin: