emsiek Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Witajcie, Od zaledwie kilku miesięcy jestem właścicielem Audi a4 B6, które było zawsze moim uwielbionym Do rzeczy, jako że nie mam 25 lat, dopisując mamę do samochodu z 40% zniżkami za AC chcieli ode mnie najmniej 3500zł Stąd decyzja na minicasco z PZU, czyli sytuacje losowe, kradzież wyposażenia, auta i akty chuligaństwa za kwotę 550zł. Po 3 miesiącach w Gdańsku wyłamali mi wkładkę i ukradli radio fabryczne Audi Concert II (te 1din na cd). Zgłosiłem to i przyznano mi 1350zł To już nieźle, ale dla zasady napisałem w miarę mądre odwołanie i skorygowano wysokość odszkodowania do uwaga 2200zł Piszę ten wątek, mając na celu przedstawienie pewnego kompromisu dla tych, którzy nie chcą płacić na AC oraz, żeby pokazać, że na prawdę warto pisać odwołania. Zmniejszyć nigdy nie zmniejszą kwoty odszkodowania, a można czasami dużo na tym ugrać. W moim przypadku godzina pisania 900zł, prawie jak notariusz? Swoją drogą koszt naprawy: wkładka w ASO, czyli pod VIN, pod obecny klucz 680zł (jak się zna odpowiedniego magika to zrobi to samo za 120zł, mi tak zrobił i jest oryginał), radio to już tylko używka: allegro.pl 500zł, korzystając z życzliwości złodzieja, założyłem w tej cenie dobry alarm, wkładkę, kosz 2 din, radio 2din Concert III i zostaje 900zł.
Magicbattle Opublikowano 29 Listopada 2012 Opublikowano 29 Listopada 2012 no to ci wyszlo na dobre jeszcze zlodziejowi flaszke trzeba postawic ;p
emsiek Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Opublikowano 29 Listopada 2012 "Złodziejstwa nie zniese..." Hehe, ale w tym przypadku okazał się to pożyteczny złodziej... Tym bardziej, że z minicasco nie traci się żadnych zniżek na rzecz AC czy OC... no to ci wyszlo na dobre jeszcze zlodziejowi flaszke trzeba postawic ;p
Rekomendowane odpowiedzi