Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana świateł dziennych na LED w zwykłych przednich lampach w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki w sumie koszt takiej imprezy. Moze byc na pw.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

No to odświeżam temat panowie.Czy któryś z was ma zamontowane żarówki led 50 watowe w światłach do jazdy dziennej,ja mam u siebie 6 watowe,jedna się zjarała i czas zmienić na coś lepszego.Ciekawy jestem czy te 50-tki nie będą za mocno świeciły i czy nie będzie wywalało błędu na fisie.

Żarówka P13W LED 50W SMD DRL Audi A4 B8 508 Yeti (3914692473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
No to odświeżam temat panowie.Czy któryś z was ma zamontowane żarówki led 50 watowe w światłach do jazdy dziennej,ja mam u siebie 6 watowe,jedna się zjarała i czas zmienić na coś lepszego.Ciekawy jestem czy te 50-tki nie będą za mocno świeciły i czy nie będzie wywalało błędu na fisie.

Żarówka P13W LED 50W SMD DRL Audi A4 B8 508 Yeti (3914692473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

też jestem ciekawy?

ale 4 x 50W to może być za mocno:eusathink:

Opublikowano

A może spróbować wrzucić dwie nowe po 50 wacików a dwie stare zostawić?

Opublikowano

W przyszłym tygodniu noszę się z zamiarem zmiany żarówek halogenowych świateł dziennych na LEDowe.

Przy okazji można by zebrać opinie forumowiczów o żarówkach P13W dostępnych na rynku.

Na allegro jest kilka rodzajów w zależności czy na cree czy noname i różnorej mocy.

te polecane w wątku z forum 6W: P13W High Power 6W LED SMD DRL Audi A4 B8 508 Yeti (3915065682) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

również z forum: 29W - 54,99zł: P13W High Power 29W LED SMD DRL Audi A4 B8 dzienne (3746559431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

epistar LED 50W - 89,99zł: Żarówka P13W LED 50W SMD DRL Audi A4 B8 508 Yeti (3914692473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

CREE LED 50W - 99,99zł: Żarówka P13W LED 50W SMD DRL Audi A4 B8 508 Yeti (3915065522) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

High Power LED 7,5W - 49,99zł: P13W High Power 7,5W LED SMD DRL Peugeot 508 A4 B8 (3882254149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

jest jeszcze taki komplet: Audi A4 B8 Żarówki Światła dzienne LED DRL P13W (3967468489) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

różnica w cenie x2 - różnica w mocy 6W : 50W

1. Które są optymalne?

2. Czy jest sens dopłacać do cree za 100zł?

3. Czy te 50W nie będą za mocne?

4. Które najlepiej oddają efekt świecenia bocznego - "paska"?

Piszcie swoje opinie. Myślę, że przydadzą się przyszłym rezaczom ;)

Opublikowano

Hejka.Jeśli chodzi o te pierwsze mam je w tej chwili wrzucone byłem zadowolony do czasu gdy jedna się spaliła,w drugiej zaczął mrugać jeden led i stwierdziłem że czas kupić coś droższego ale nie wiadomo do końca czy droższe znaczy lepsze też próbuje sie dowiedzieć coś na temat tych 50-cio watowych żarówek bo nie chce w ciemno kupować.Pozdro

Opublikowano

lolot - jak długo służyły ci te żarówki do czasu awarii?

Alternatywa jest jeszcze 29W OSRAM - z CREE w soczewce. Cena jak 6W powerLED.

Opublikowano
lolot - jak długo służyły ci te żarówki do czasu awarii?

Alternatywa jest jeszcze 29W OSRAM - z CREE w soczewce. Cena jak 6W powerLED.

Jakieś półtora roku,nie wiem może trafiłem na jakiś szmelc,dzisiaj zamówię dwie 50-tki ale najpierw zadzwonię do gościa czy to się sprzedaje jako światła dzienne.

Opublikowano

Daj znać jak dojadą. Jestem ciekaw jak wrażenia w porównaniu do 6w.

Opublikowano

Żarówki kupione na razie dwie bo dwie stare jeszcze hulają,jednak zdecydowałem się na te-http://allegro.pl/p13w-high-power-29w-led-smd-drl-skoda-yeti-dzienne-i3918347076.html zobaczymy jakie efekty tego kupna wyjdą.Sam sprzedawca powiedział że 50-ki słabo się sprzedają dlatego zdecydowałem się na te.

Jeszcze raz link-http://allegro.pl/p13w-high-power-29w-led-smd-drl-skoda-yeti-dzienne-i3918347076.html

---------- Post dopisany 20-02-2014 at 19:23 ---------- Poprzedni post napisany 17-02-2014 at 17:55 ----------

Panowie żaróweczki już na pokładzie,jestem mega zadowolony,między tymi 6w a 29w jest kolosalna różnica jaśniej świecą,barwa bieluśka a nie lekko niebieskawa ja w tych słabszych jednym słowem można śmiało polecić do dziennych się nadają tylko ciekawe jak będzie z ich żywotnością mam nadzieje że poświecą dłużej.:wink:

Opublikowano

Możesz jakieś foty strzelić - tylko na dzienne i dzienne + mijania?

Opublikowano
Możesz jakieś foty strzelić - tylko na dzienne i dzienne + mijania?

Strzele foty może w weekend,dzisiaj nie miałem cykadła ze sobą:wink:

Opublikowano

I tak to wygląda:)

IMG_9264.jpg

Od środkowej strony siedzą żarówki 29 Wat a od zewnętrznej stare 6 Wat,które niedługo zastąpią też 29 watowe:wink:

Opublikowano

ładna kreseczka ;) - zadowolony jesteś?

Opublikowano
ładna kreseczka ;) - zadowolony jesteś?

Na żywo wygląda trochę lepiej,z żarówek tych 29 watowych jestem zadowolony a stare 6-stki trzeba wymienić i będzie jedna barwa paska bo delikatnie się różnią na razie dopóki wszystkie świecą to bedę tak jezdził:wink:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

włącze się do dyskusji. Czy wystarczy, że zmienię zwykłe H7 na Osram H7 night breaker plus duo (przykładowo) i nic więcej nie potrzebuje czy trzeba montować do tego przetwornice i wiatraczek? Drugie moje pytanie odnosi się do tego jak na to zapatruje się policja?

Opublikowano

Spokojnie możesz wymieniać bez żadnych przetwornic przecież to takie same żarówki tylko o innej barwie,co do policji to raczej nie będzie z tym problemów.Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I tak to wygląda:)

IMG_9264.jpg

Od środkowej strony siedzą żarówki 29 Wat a od zewnętrznej stare 6 Wat,które niedługo zastąpią też 29 watowe:wink:

Też mam taki efekt super to wygląda :banan: trochę było kopania w tych drl-ach :wink:

Opublikowano

No ładnie wygląda zamawiam takie dla siebie.

Czy to takie żarówki?. http://allegro.pl/audi-a4-b8-zarowki-swiatla-dzienne-led-drl-p13w-i4618668238.html

Edytowane przez casavio

Opublikowano

No ładnie wygląda zamawiam takie dla siebie.
Czy to takie żarówki?. Audi A4 B8 ĹťarĂłwki ĹwiatĹa dzienne LED DRL P13W (4618668238) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje.

Dokładnie takie same i u tego samego gościa zamawiałem i szczerze polecam :wink: