Satchi Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Witam Mam do was pytanie, czy da się rozpoznać po wymianie silnika jaki został zamontowany do samochodu. Chodzi mi o to że fabryczny silnik uległ uszkodzeniu i trzeba było go zmienić, mowa o aucie poprzedniego właściciela. Koleś nie zna się na tym za bardzo i wie tylko że to silnik z Audi z 2009 roku. chodzi o 2.0 TDI 140 KM. Mechanik nie ma pojęcia bo klient zamówił on zamontował i tyle. I teraz moje pytanie czy na silniku gdziekolwiek da się znaleźć informację. Jedyne co wie były właściciel to to że na starej głowicy wcześniej było wytłoczone "Made in Poland" a teraz jest "Made in Germany". Wszystko jest sprawne i działa ale chciał bym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z pompą oleju, podobno w 2009 robili już poprawione. Pozdrawiam
Sztomel Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Owszem można sprawdzić. Każdy silnik ma przecież pole numerowe z kodem literowym i numerem silnika a miejsce tego pola numerowego widoczne jest nie na głowiy lecz na bloku silnika tuż przy kielichu skrzyni biegów w tym miejscu : a wygląda tak :
Rekomendowane odpowiedzi