martin26110 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 witam. mam taki problem iż wymieniłem vacum pompe na nową wszystko ustawiłem odpalam auto pochodziło chwile i zaczeło sie dymić z pewnego koła na rozrządzie, jest to prawdopodobnie koło od napędzania vacum pompy, założyłem starą pompe i wszystko ok, gdy zdjąłem osłone rozrządu to pasek na zewnetrznej czesci był jakby troszke przytarty " zjarany" nawet ale nie wiem czy to przez ta sytuacje czy przez co innego? coś obciera? rozrząd wymieniany 11 tysięcy temu. z góry dziekuje za odpowiedzi:decayed:
bebos Opublikowano 3 Grudnia 2012 Opublikowano 3 Grudnia 2012 coś ci zblokowało wałek pośredni, który napędza vacum. Najprawdopodobniej wina w nowym vacum. Zobacz zy się w ręce kręci czy na dębowo stoi.
martin26110 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2012 nowe vacum jest dziwne własnie bo nie kręci sie tak swobodnie jak stare, tak kolego ma vacum pompe:naughty: a co moze byc przyczyną zjechanego paska rozrzadu od strony zewnetrznej??
Rekomendowane odpowiedzi