Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jakie felgi alu i jakie opony letnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomijam juz fakt iz jedzie pozniej na drodze taki jeden z drugim i kulają sie 20km/h co by felgi 18 czy zawieszenia nie uszkodzic na malutkiej dziurce - to jest dopiero porażka.

to gdzie Ty takich widzisz? Ja jeszcze nie spotkałem takowych kierowców :gwizdanie:

patrzac na to jak koledzy z Kraka jeżdza to ich styl jazdy zupełnie zaprzecza temu co napisałeś :decayed:

Moim zdaniem felga 16stka w B6 to tak jakby do B5 założyć 14stki :gwizdanie:

Zapraszam na śląsk, zobaczysz o czym mówie, az sie nie raz niedobrze robi :kox:.

Nie wnikam co sie komu podoba bo rózne są gusty i ja to szanuję, ale prosze co po niektórych o bardziej wywazone słowa. Ja nie pisze ze felgi 18 to kozactwo, buractwo czy wieś tuning odnoszac sie do słow ze 16 w b6 to porażka.

I zeby nie było, jedziłem na felgach 17 i obizonym zawiechu - czułem sie jak ping pong w srodku i nikt nie powie mi ze nie ma róznicy bo jest i to ogromna. Pomijam juz obnizone zawieszenie ale sama róznica w felgach takze wystepuje, ze o jezdzie w koleinach nie wspomne.

Auto kupiłem do jazdy, czesto wykorzystuje je w pracy, nie wyjezdzam nim raz na tydzien tylko solidnie uzytkuje, czego dowodem jest 170 tys w 4 lata. W odróznieniu od was, szanuje i nie wysmiewam kogos dla którego załozenie wiekszych felg, wydaniem na to sporej kasy (no bo do felg trzeba tez kupic nowe opony a wiec z 3,5 tys trzeba liczyc) jest potrzebą konieczną - ma ta osoba do tego prawo i jej sprawa, dla mnie moze miec i 20 cali, ale seryjnie Audi wyposazone było w fele 16 i jesli byłby to taki obciach i wiocha dla marki to na pewno założyli by wszedzie 17`. Pomijam juz fakt ze za 3,5 tys wolałbym pojechac w wakacje na Ibize :> niz emocjonowac sie ekstra felgami :nabijasie:

Opublikowano

ale seryjnie Audi wyposazone było w fele 16 i jesli byłby to taki obciach i wiocha dla marki to na pewno założyli by wszedzie 17`.

nie wszystkie B6 były na 16stkach to tak na marginesie :gwizdanie:

I zeby nie było, jedziłem na felgach 17 i obizonym zawiechu - czułem sie jak ping pong w srodku i nikt nie powie mi ze nie ma róznicy bo jest i to ogromna.

Ja takowej różnicy nie odczuwam, zreszta nie tylko Ja wnisokując po wypowiedziach innych forumowiczów :gwizdanie:

Śląsk , Kraków i pewnie nie jedo miasto w Polsce ma ten sam problem z dziurami koleinami itd. wiec u Ciebie nie jest wyjątek :evil:

Zrobiłes 170 tys w 4 lata hmmm Ja zrobiłem 100 tyś w nie całe dwa lata i co z tego ?

Pozatym rozmawiamy nad tym ze kolega chce zakupic 16stki a my poprostu proponujemy 17-stki, kazdy i tak zrobi co uwaza dla siebie za słuszne tyle w temacie bo rozmowa i tak jest bezsensu :th:

Opublikowano

Wiem ze nie wszytkie dlatego napisałem "na pewno założyli by wszedzie 17`"

Przebieg podałem po to aby było wiadomo ze auto słuzy mi do jezdzenia, nie do picu.

Wracajac do tematu, kolega chce kupic 16, wy radzicie 17 a ja radze znów 16 :) nie widze w tym nic dziwnego poza tym ze zostałem obrzucony błotem :decayed::naughty:

Tak jak napisałes , kazdy sam zdecyduje, ale warto zawsze przedstawic dwie strony medalu, nie tylko upierac sie przy jednej :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Zgadza sie ze warto przedstawić dwie strony medalu i sie nie zgadzam z tą stroną ze fela 16stka to przepasc do 17stki jesli chodzi o komfort :gwizdanie:

Opublikowano

Nie dogadacie sie :decayed:

Opublikowano

Od 16" alu jeszcze mniej będzie palić na 15'' i opona 185/65... I najlepiej stalówki, bo fele tańsze... I komfort jazdy lepszy...

Opublikowano

Od 16" alu jeszcze mniej będzie palić na 15'' i opona 185/65... I najlepiej stalówki, bo fele tańsze... I komfort jazdy lepszy...

:polew: :th:

Opublikowano

Zgadza sie ze warto przedstawić dwie strony medalu i sie nie zgadzam z tą stroną ze fela 16stka to przepasc do 17stki jesli chodzi o komfort :gwizdanie:

Nie napisałem ze przepasc, napisałem ze jest różnica, zarówno w cenie jak i prowadzeniu a zdecydowac dajmy zainteresowanemu :th:[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 15:03 _________________________________________________

W takim razie powinienes jezdzic na 10` albo przerzuc sie na rower jesli chcesz zmniejszyc spalanie :nabijasie::polew:[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 15:06 _________________________________________________

Nie dogadacie sie :decayed:

Eee, tam jak to sie nie dogadamy. Kolega ma 17 a ja 16 i juz dogadane :)

Opublikowano

W takim razie powinienes jezdzic na 10` albo przerzuc sie na rower jesli chcesz zmniejszyc spalanie :nabijasie::polew:[br]

Niestety nie mogę... Mam za duże tarcze hamulcowe ;(

Opublikowano
  • Autor

Widzę, że forum działa jak należy. Dopiero wróciłem z weekendu a tu się wątek rozwinął, w końcu konkretne forum :th:

Z tego co udało mi się sprawdzić, moja fura wyszła na alu 16-stkach, ale wiadomo, Polak sprowadził, Polak wziął :)

Ogólnie często zdarza mi się jeździć po naszych cudownych koleistych drogach i z tego, co powiedział mi kumpel posiadający bmw 3 (2004 rok) na 17-stkach,często nie wygląda to za ciekawie, o dziurach nie wspominając. Do tego chcę założyć opony 55 bez obniżania zawieszenia (za duże koszta jak na start, więc 16-stki będą chyba rozsądnym rozwiązaniem. Aż tak źle to chyba to nie będzie wyglądać, żeby się ludzie oglądali i śmiali z tego rozmiaru :decayed:

A tak przy okazji, jakie opony mają Ci, którzy nie obniżali zawieszenia i posiadają obecnie 17-stki fele?

Opublikowano

225/45/17 lub takie były seryjnie 235/45/17

nie ma zanczenia czy auto jest obniżone czy nie :)

Opublikowano

A tak przy okazji, jakie opony mają Ci, którzy nie obniżali zawieszenia i posiadają obecnie 17-stki fele?

najczęściej 225/45 :naughty:

Opublikowano

dokładnie, sam na takich śmigam :gwizdanie:
Opublikowano

ci co obnizali tez przewanize takie opony maja :)