Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AEB brak wolnych obrotów, zawieszanie się obrotów/przepustnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jak w temacie tzn mam problem z wolnymi obrotami nie zawsze są one równie a częsciej falują oscyluja między 700 a 1200 albo prawie stoja na 800 ale czuje na aucie, że nie pracuje równo i jeszcze do tego jak przycisne tak do około 5tys obrotów zawieszą mi się żeby zeszły muszę lekko tyknąć pedał gazu i wracają do normy.

Podłączałem pod kompa jakiś tydzień temu to pkazał przepływkę zbyt wysokie napięcie po skasowaniu nie wócił jutro podłącze i sprawdzę jeszcze raz ale piszę już na przód może ktoś miał podobną zagadkę.

PS. przepustnica czysta- adaptacja przechodzi

- świece mają około 1,5 roku

Opublikowano

sprawdz szczelnosc dolotu

---------- Post dopisany at 22:19 ---------- Poprzedni post napisany at 22:19 ----------

i zloguj przepływkę

Opublikowano
  • Autor

dolot między turbo a przepustnicą sprawdziłem jest szczelny zaobserwowałem dzisiaj jeszcze jak chodzi na wolnych to co jakieś 20sekund bujnie obrotami tzn chodzi mniej wiecej na 800 i bujnie go do 500 i tak co mniej więcej te 20s błąd to przepływka zbyt duże napięcie po skasowaniu znowu nie było nie wiem w jakiej okoliczności go wywala

20121208835.jpg

<br /><br />

Opublikowano

daj loga z przepływki

Opublikowano
  • Autor

003 log chyba od przepływki wrzuciłem pod ostatnim postem

---------- Post dopisany at 23:24 ---------- Poprzedni post napisany at 23:22 ----------

zapomniałem dodać po wypięciu przepływki jest lipa cięzko nawet mu jest wejść na obroty

---------- Post dopisany at 23:30 ---------- Poprzedni post napisany at 23:24 ----------

sorrki nie sprawdzałem jeszcze audi pod względem logow jak ta fotka nic nie daje daj mi wskazówkę co i jak do pójdę z kompem do garażu i zaraz wrzuce

Opublikowano

Może najpierw coś np. tu http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/prosba-pomoc-logami-230531/ poczytaj, to coś niecoś Ci wyjaśni, co i jak sprawdzić coby nie mielić od nowa tego co było wiele razy na forum.

Jak Masz jakiś błąd to podawaj jego konkretny numer a nie ogólny opis, to będzie można konkretniej pomóc.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za lekturę o logach jedno pytanko jakie logi najlepiej zrobić, żeby można było coś rozkminić.

Nie jeździłem ostatnio dosyć agresywnie ale dzisiaj zauważyłem jeszcze do tego jeden problem przy ruszaniu i ped.max w podłodze ładnie ciągnie i nagle przy około 4-5tys obr traci nagle moc ale nie to traci lekko traci i nie chce jechać jakby był przestawiony zapłon w starych autach i przez chwilę nie chcę dalej jechać muszę delikatnie tylko przyśpieszać żeby zaczął normalnie jechać. Jutro postaram się wrzucić logi dajcie tylko info jakie numery logów sprawdzić

---------- Post dopisany 17-02-2013 at 15:39 ---------- Poprzedni post napisany 10-12-2012 at 00:26 ----------

a więc sytuacja wygląda następująco auto dalej mie pracuje jak powinno występował błąd z przepływomierzem za wysokie napięcie więc ok wymieniłem jakoś tydzień temu na ori wciąż wolne obroty nie są równe wiec dla pewności wymieniłem świece j to samo może delikatnie pomogło wczoraj podkładałem z drugiego aeb przepustnice, wszystkie cewki i sondę i bez zmian problem jest taki że na wolnych obrotach nierówno pracuje czuć na aucie jak nie równo pracuje oscyluje od około 750-900 a jak nie oscyluje to jak wyżej pisałem to czuć na jak się siedzi że nie równo chodzi i przy wydechu słychać jak chodzi i nagle pyr pyr jakby jakaś świece była uszkodzona przy jezdzie i dość ostrej jezdzie przy około 3,5 tys i dalej zaczyna szarpać acha w wciąż mam błąd przepływomierza zauważyłem że wyskakuje jak szarpie np. przy wyprzedzaniu. Macie jakieś pomysły ? Mam zrobione logi tylko nie moge wrzycić muszę zmienić format

Zapomniałem dodać po zmianie przepływki obroty się już nie zawieszają tylko to szarpanie i wolne

---------- Post dopisany 18-02-2013 at 10:21 ---------- Poprzedni post napisany 17-02-2013 at 15:39 ----------

poniżej linki do logów

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

---------- Post dopisany at 10:23 ---------- Poprzedni post napisany at 10:21 ----------

jak te logi nic za bardzo nie mówią to dajcie info zloguje na innych kanałach