Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Termostat czy czyjnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż zauważyłem w swojej A4 skoki na wskaźniku temperatury. Tzn podczas jazdy wskazówka dochodzi do 90st , lecz nagle spada do 60st w ciągu 5 sekund. Następnie znów rośnie i zostaje na 90st , lub już nie wzrasta wcale i pokazuje cały czas 60st. Wiem że są jakieś kody na klimatronicu , że można tam sprawdzić temp. Lecz nie bardzo rozumiem jak w to wejść, który guzik przytrzymać , i co następnie. Jeśli ktoś by mógł mi wyjaśnić krok po kroku co wciskać będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam Jacek

Opublikowano

Pewnie czujnik do wymiany

Opublikowano
  • Autor

Możliwe, bo chyba nie możliwe żeby temperatura potrafiła tak gwałtownie spaść?

Opublikowano

Czujnik.

Opublikowano
  • Autor

Dziś podczas jazdy włączyłem klimatronica na kanał 51 temp normalnie rosła dość szybko , ponieważ po jakiś 5km doszła do 90st i tak już zostało , lecz na kanale 49 pokazywało mi dziwne rzeczy, coś typu -1 :D Więc faktycznie to raczej czujnik a nie termostat , bo wskazówka się nie rusza , ale klimatronic pokazuje co innego. Dziękuje za pomoc. ;]

Opublikowano

U mnie jak wskazówka tak szalała winny był czujnik, więc zakładam, że i u ciebie jest podobnie.

Opublikowano
  • Autor

W ptk wybieram się do mechanika , kupie czujnik i all się okaże. Bo Mój klimatronik ma 76 kodów , kanał 51 pokazuje 90st bardzo szybko ( jedni mówią że to temp silnika , inni że nagrzewnicy sam nie wiem). Lecz kanał 49 dziś podczas jazdy doszedł do 70st i wskazówka również ruszyła do 70st , po czym nagle spadła na 60 bo mniej się nie da , a na klimatroniku spadło momentalnie do 30. Po przejechaniu kolejnych 10km klimatronik pokazał na kanale 49 -10st :shock3: .

Opublikowano

miałem dokładnie tak jak Ty to opisujesz u siebie wahania wskazówki, najpierw wymieniłem termostat ale nic to nie dało i okazał się trafiony czujnik ten zielony (seledynowy jak kto woli) w króćcu, ja założyłem nie oryginalny i wszystko działa a straszono mnie że tylko oryg bo inne to szajsy. kup i sam wymień-załóż, trochę płynu będziesz musiał dolać i to cała filozofia wymiany.

Opublikowano

ja mialem podobnie wymienilem termostat i przestalo wydziwiac