Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zamek po włamaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio ktoś próbował mi się włamac do auta, i śrubokrętem lub czymś innym wyszarpał całą obudowę zamka i porysował klamkę, naszczescie nie dostał się do środka. Kupiłem całą nową klamkę i zamontowałem ją ,tylko problem tkwi w tym że nie mam do niej kluczyka bo jest inny zamek. Auto otwieram z pilota lub gdyby bateria się wyczerpała to zamkiem od bagażnika. Moje pytanie brzmi czy można jakoś dorobić kluczyk do klamki którą kupiłem?

Opublikowano
Witam. Ostatnio ktoś próbował mi się włamac do auta, i śrubokrętem lub czymś innym wyszarpał całą obudowę zamka i porysował klamkę, naszczescie nie dostał się do środka. Kupiłem całą nową klamkę i zamontowałem ją ,tylko problem tkwi w tym że nie mam do niej kluczyka bo jest inny zamek. Auto otwieram z pilota lub gdyby bateria się wyczerpała to zamkiem od bagażnika. Moje pytanie brzmi czy można jakoś dorobić kluczyk do klamki którą kupiłem?

Z tego co się orientuję to nie musisz dorabiać kluczyka do wkładki drzwi i nosić ze sobą dwóch kluczyków-tylko dorabiasz-dopasowujesz wkładkę pod twój grot kluczyka.

Popytaj w miejscach gdzie dorabiają klucze czy to potrafią ogarnąć.

U mnie -niedaleko ode mnie- coś takiego jest do zrobienia.

Opublikowano

a zostal Ci wklad zamka wraz z zapadkami? Jesli tak, to je poprostu zamien. Tylko ostroznie wyjmij wklad zeby zapadki nie powypadaly. Jak dobrze pamietam, to wsadz kluczyk , zdejmij zawleczke wkadu i ostroznie wyjmij. Pozniej po kolei wymieniaj.

Opublikowano

Z tego co się orientuję to nie musisz dorabiać kluczyka do wkładki drzwi i nosić ze sobą dwóch kluczyków-tylko dorabiasz-dopasowujesz wkładkę pod twój grot kluczyka.

Popytaj w miejscach gdzie dorabiają klucze czy to potrafią ogarnąć.

U mnie -niedaleko ode mnie- coś takiego jest do zrobienia.

tak jak kolega pisze każdy ogarnięty dorabiacz kluczy jest w stanie to zrobić bez problemu